Kulturferie i Krabi

Krabi by er hovedstaden i den naturskønne Krabi-provins, og et godt udgangspunkt for en kulturferie. Byen er et rejsecentrum med masser af liv i sæsonen, hvor nogle skal med færgen til øerne ud for byen, mens andre bliver på stedet og oplever den charmerende stemning.

Flotte høje kalkstensklipper kan ses tæt på byen. Blandt de kendteste er Kanap Nam-tvillingekalkstenstinderne, der står midt i mangrove-områderne ved flodens udløb. Den særegne natur opleves allerbedst fra en longtailbåd med fører, som man kan leje ved molen i byens centrum.

Krabi By er i sig selv en nærmere undersøgelse værd. Her er både mole, havn og havnepromenade. Man kan se fiskerne sejle af sted fra Chao Fa-molen og komme tilbage med dagens fangst, og byen byder på masser af gode restauranter, hvor man kan nyde den tilberedte fisk eller et andet dejligt måltid. Her er mange kinesiske handlende, og cafeer, restauranter og supermarkeder faldbyder varer til enhver pengepung.

Cirka 10 kilometer nord for byen finder man ”Tigergrottens tempel” eller Wat Tham Seua. Stedet består af en række limstensgrotter, som gennem tiden har ydet beskyttelse for pilgrimme på søgen efter fred og fordybelse. Har man mod på en stejl vandretur op ad bjergsiden kommer man til en buddhafigur og et fascinerende udsigtspunkt. Selve templet er bygget i en grotte i bjerget, og er stadig aktivt. Både nonner og munke kommer som pilgrimme og modtages af en thaimunk, som hjælper dem med at praktisere den buddistiske meditation. Short og bare skuldre er ikke tilladt i templet.

Lidt længere inde i landet ligger Khao Phanom Bencha Nationalpark, en frodig tropisk skov med et rigt dyreliv. Her regner det mindst 9 måneder om året, så der er masser af vand i det flotte Huay To-vandfald, hvor man kan bade i bassinerne neden for de 5 fald.

En særligt specialitet i Krabi-området er bjergklatring, som klipperne omkring Ao Nang-bugten er perfekte til. Der er masser af klatreruter, og man kan leje guider og få instruktion på alle niveauer. Det er en god ide at bestille et kursus på en halv eller en hel dag, hvor man kan opleve suset under velorganiserede forhold.

Som så mange andre steder i Thailand er der også i Krabi et hyggeligt og pulserende natmarked, hvor mad og drikke kan kombineres med indkøb af både lokalt kunsthåndværk og kopier af kendte mærkevarer. Det særligt attraktive her er, at natmarkedet ligger lige ud til molen.