Kulturferie i Chiang Mai

Chiang Mai er hovedstaden i det nordvestlige Thailand, og en oplagt by at holde kulturferie i. Her er på et meget mindre område templer, der i antal og skønhed kan måle sig med, hvad man kan finde i hele Bangkok. Her er flotte kunstmuseer, et stemningsfuldt og fascinerende lokalmiljø, og ikke langt fra byen er der endnu flere oplevelser at finde.

”Løvebuddhaens tempel” eller Wat Phra Singh er et stort tempel med flere flotte buddha-figurer, vægmalerier og gyldne tårne. Templet ligger i den gamle bydel, og ikke langt derfra finder man det lidt mindre Wat Chedi Luang, hvor der er mulighed for at få en snak med munkene.

I den gamle bydel finder man også Chiang Mai Kunst- og Kulturmuseum, som er placeret i byens gamle rådhus. Museet fokuserer på byens og områdets kulturhistorie, og er man heldig eller god til at planlægge, kommer man forbi en dag hvor man kan opleve dans, dukketeater eller andre særarrangementer. Er man mere til billedkunst og skulpturer, kan man i stedet besøge byens kunstmuseum, som ligger vest for den gamle bydel.

Atmosfæren i Chiang Mai er et kapitel for sig selv. I Chinatown er der en hektisk og farverig stemning, og i den fine handelsgade langs floden kan man få kvalitetsvarer og antikviteter. Byens natbasar giver en mere autentisk fornemmelse end de fleste andre natmarkeder i Thailand. Selv om man naturligvis også kan finde de sædvanlige kopivarer, er der gode mulighed for at opstøve originalt kunsthåndværk, som rent faktisk er produceret på egnen.

Det er oplagt at tage en tur i områderne omkring Chiang Mai. Både i udkanten af byen og i flere landsbyer lidt udenfor kan man opleve de originale kunsthåndværk.  Man kan følge syerskernes arbejde lige fra silken udpubbes fra sommerfuglen til de smukke kjoler hænger i butikken. Og børnene kan lære at male de traditionelle skrifttegn og billeder på paraplyer og keramik.

Når man alligevel er på tur, kan man tage videre til bjerget Doi Suthep og se det imponerende tempel Wat Phra That højt oppe på bjerget. Når man har bevæget sig op ad den høje trappe kan man se ud over det vidtstrakte landskab helt til Chang Mai, og ane den kvadratiske bymur, der omgiver byens historiske centrum.

En kulturferie i Chang Mai giver i det hele taget uudtømmelige muligheder. Gå på kokkeskole, besøg pandabjørnene i den zoologiske have, og nyd i det hele taget byens og omegnens kreative og oprindelige miljø.