Med krydstogtsskib på Douro-floden i Nordportugal

Kunne du tænke dig at opleve en af de flotteste regioner i Portugal på et flodkrydstogt? Så har du nu udsigt til, at få endnu flere muligheder for at tage på et flodkrydstogt på Douro-floden i Nordportual. To af de store flodkrydstogtsrederier har således for første gang besluttet at indsætte skibe på den smukke portugisiske flod, som bugter sig gennem en frodig dal dekoreret af karakteristiske terrasser med vinmarker.

Et krydstogt på Douro-floden byder udover de smukke landskaber også på en chance for i ro og mag at besøge de kulturelle seværdigheder, der findes i Douro-floddalen, som er optaget på UNESCO’s liste over verdensarv. Altså en kulturrejse i Nordportugal direkte på floden!

Skærpet konkurrence på Douro

De seneste år har rederiet Uniworld River Cruise Collection været alene om at tilbyde krydstogter på Douro, men nu har de lave omkostninger i Portugal i lyset af den økonomiske krise i Europa for alvor fået andre selskaber til at rette opmærksomheden mod mulighederne i det nordlige Portugal. Således vil de to rederier Viking River Cruises og AmaWaterways begge i år 2013 sejle ind på Douro-floden med nye skibe og tage konkurrencen op med Uniworld River Cruise Collection.

Ifølge blandt andre USA Today Travel er målgruppen for de to nye selskaber især de nordamerikanske turister. De vil ifølge den foreløbigt offentliggjorte rejseplan for skibet Viking Douro blandt andet kunne se frem til en 10 nætters rejse, der vil byde på besøg hos nogle af de mange vingårde langs Douro-floden, og i nogle af de hyggelige landsbyer i regionen. Desuden er planen at kombinere flodkrydstogtet i nord med et besøg i den portugisiske hovedstad, Lissabon, længere mod syd.

Man behøver dog ikke forlade Douro-floden for at opleve en charmerende storby i Portugal. Før floden munder ud i Atlanterhavet passerer den igennem Porto, som er Portugals næststørste by og rig på kulturelle seværdigheder.

Douro Spirit

Den amerikanske turistvirksomhed Uniworld Boutique River Cruise Collection fra The Travel Corporation satser i samarbejde med det portugisiske firma ”Douro Azul”, der er specialist i krydstogter og sejlture på Douro-floden, stort på krydstogter på Douro-floden, som de selv betragter som et af de smukkeste områder i hele verden, og området er Uniworlds hurtigst voksende feriedestination.

Krydstogt-sæsonen på Douro-floden starter allerede i april og strækker sig frem til november måned.

Uniworlds rejseprogram til den enestående, smukke Douro region består af 11 dage, hvor der startes i Lissabon, Coimbra og Porto efterfulgt af 7 dages krydstogt på Douro-floden med besøg og vinsmagning på udvalgte portvinsgårde samt udflugter og besøg ved fantastiske seværdigheder i dette UNESCO fredede område, som i øvrigt er verdens ældste afgrænsende vindistrikt.

Moderne krydstogtskibe

Douro Spirit er et skib opført med de mest moderne teknologier med en længde på 80 m og en bredde på 11,4 m. Innovative systemer gør, at skibet er miljøvenligt og genvinder energien og bruger LED lys. Krydstogtskibet består af 3 dæk og har kapacitet til 128 passagerer i 65 luksusindrettede dobbeltkabiner alle med ”flod-udsigt” og franske altaner.

Kabinerne er fuld udstyret med air condition, fladskærm, lækre produkter fra L’Occitane og hårtørrer. Desuden, er der en lounge, en restaurant, en bar med danseafdeling, en butik, en swimmingpool og jacuzzi med liggestole samt en frisør. Desuden er der spa og træningscenter. Hele projektet omkring Douro Spirit kostede 12.019.577 €.

Douro Azul

Douro Azul er et firma med hovedsæde i Porto, der gør det muligt at opfylde drømmen om at gå på opdagelsen i Douro-flodens enestående hemmeligheder med et krydstogt på Douro-floden. Det var først i firserne, da man opførte dæmninger, at det blev det muligt at sejle op og ned langs en af verdens mest idylliske og uspolerede floder, med dramatiske niveauforskelle, snoede og fortryllende ruter, omgivet af en unik, bedårende og stille natur: Douro-floden.

Porto set fra Douro-floden

Firmaet Douro Azul byder på uforglemmelige oplevelser. I Porto kan man vælge sejlture, der giver et anderledes syn på byen – set fra vandet opnår Portos fantastiske monumenter og spændende bygninger at give et endnu mere monumentalt indtryk. At sejle under Portos broer beviser, at arkitekterne med stor tapperhed tog udfordringen op med at forbinde Douros høje stejle bredder, herunder Gustav Eiffels – D. Maria Pia togbanebro der mirakuløst blev opført på kun et år og indviet i 1877. 

Sejlture på Dourofloden og tur med tog

Douro Azul tilbyder sejlture af forskellige varighed med diverse typer og størrelser både. Lige fra den traditionelle Douro ”Rabelo” båd, der tidligere transporterede vinfade fra Peso da Régua til vinkældrene i Porto, hvor de blev lagret og herfra solgt.

Turene kan vare fra en time til en hel dag eller man kan vælge et krydstogt fra to op til otte dage. Her kan man kombinere oplevelsen med en tur med det traditionelle veterane damptog (fra april/oktober) i hjertet af Douros vinproduktionsområde. Det er som at genopleve de gamle dages hastighed og nyde det uimodståelige smukke landskab, der er præget af den vindyrkning, og som i over tusinde år har været hovedbeskæftigelse i området.  Undervejs, passerer man pittoreske landsbyer og togstationer som Pinhão, hvis vægge er beklædt med kakler, der fortæller om vinhøsten i området.

Naturen langs Dourofloden

Men naturen viser sig også uberørt med de maleriske dale og bjerge, hvor der opleves en unik stilhed, og man føler man har indgået en pagt med naturen. Den traditionelle, lokale gastronomi og udsøgte vine er en selvfølge og på længere ture kan man vælge at bo på en af regionens historiske vingårde, hvor man kommer tættere på den hårde arbejdsdag, hvor man kan se hvordan de plejer oliven- og vinmarkerne på smalle skiferjordterrasser, hvorfra druerne vokser frem og gør det muligt at fremstille nogle af verdens bedste vine og olivenolie

Douro-regionen har været optaget på UNESCOs verdensarvsliste siden 1996 og er af mange betragtet som et område med nogle af verdens smukkeste udsigter. At sejle langs Douro-floden er at opleve Portugals ægthed, hvor traditioner bliver overført fra familier til familier gennem flere århundreder.