Informationer om Koh Chang i Thailand

Koh Chang er Thailands tredjestørste ø og en af de mere end 50 øer i Mu Ko Chang Marine National Park. Koh Chang betyder elefantøen på thai, og dem finder du mange af på øen, selvom de ikke er naturligt forekommende. Øen ligger cirka 300 km sydøst for Bangkok i nærheden af grænsen til Cambodja.

Turistindustrien er først kommet til Koh Chang ret sent på grund af øens isolerede placering mod øst. Det skyldes også, at det har været svært at udvikle en god infrastruktur. De stejle bjergskrænter går helt ned til vandet, men i dag er der et tilfredsstillende vejnet på øen. Hvis du vil langt væk fra det hele, kan du tage ned på Lonely Beach på sydspidsen af Koh Chang. Det er nemmest at komme dertil ad søvejen, men det er turen værd. Her kan du under de høje, slanke træer koble helt af og koncentrere dig om at nyde vandet, sandet og dine eventuelle rejsefællers selskab. Du kan for en beskeden sum leje en bungalow på stranden, så du om morgenen blot behøver at trille ud af sengen for at få dit morgendyk.

Skal der være lidt mere gang i den, skal du vælge Hat Sai Khao, der også kaldes White Sand Beach. Det er øens største turistområde. Om dagen nyder turisterne den smukke strand med palmetræer og turkisblåt vand. Om aftenen åbner Hat Sai Khaos barer og natklubber, og musikken pumper løs, mens folk drikker, danser og morer sig. Sørg for at prøve de lokale thairetter, der tilberedes med lokalt producerede varer og lokalt fangede fisk.

Vil du have lidt adspredelse fra solbadning og badning, kan du tage på øhop i nationalparken. Mange af øerne er ikke beboede, men de fleste har prægtige sandstrande, som minder om scenariet fra en reklamefilm eller om selveste Paradis. Du kan også tage en ridetur på elefantryg eller besøge den lille elefantby, Ban Kwan Chang, hvor du kan få lov at fodre eller bade elefanterne. Skal det være lidt mere udfordrende, kan du tage på jungletrekking. Koh Changs flotte jungledækkede bakker gemmer på smukke vandfald samt interessante dyr og planter.

Koh Chang ligger tæt på Cambodja, så det er oplagt at tage en tur til nabolandet. Når du alligevel er i den østlige del af Thailand, kan du lige så godt tage over grænsen og opleve det fantastiske khmertempel Angor Wat.

Læs mere om kulturejser til Koh Chang og andre rejsemål i Thailand her på bloggen om kulturrejser