Information og fakta om Thailand

Landet er på mange punkter meget forskelligt fra de øvrige lande i Sydøstasien. Thailand har blandt andet aldrig været under koloniherredømme, men derimod haft diplomatiske forbindelser med de vestlige lande. Der har derfor været vestlig indflydelse i landet

Andre fakta om Thailand overrasker også mange førstegangsrejsende til Asien. Landet er for eksempel lige så stort som Spanien og anses for at være en af de asiatiske tigre, idet landet har haft fænomenale vækstrater i moderne tid. Handel har ellers ikke været en thailandsk tradition, og handelslivet er fortsat præget af kinesisk indflydelse. Fakta om Thailands økonomi og erhvervsliv søges bedst gennem handelskammeret og ambassaden.

Bøger

Generel information om Thailand findes både i rejselitteraturen og i en lang række danske og udenlandske guidebøger. Både bøger og internetsider tilbyder en lang række demografiske fakta om Thailand fra indbyggertal og befolkningssammensætning til oversigter over byer, bjerge og sprogområder.

Information om Thailand kan også søges i massemedierne. Langt de fleste aviser er Thaisprogede, men Bangkok Post udkommer på engelsk ligesom flere mindre aviser. Enkelte radiostationer sender også på engelsk.

Rejsene, der søger fakta om Thailand, gør klogt i at indsnævre sin søgning til de geografiske steder, som han eller hun ønsker at besøge. For det første er landet meget stort, og for det andet kan der være stor forskel på lokale skikke og traditioner. Mens indbyggerne i Bangkok bor i en velfungerende storby med metro, shoppingcentre og motorveje, er dagligdagen for en risbonde ganske anderledes. I byerne ses kvinder f.eks. ofte i offentlige stillinger og handelslivet, mens de er mere dominerende på hjemmefronten i det nordlige Thailand. Her går jord til gengæld ofte i arv fra mor til datter.

Som i de fleste andre lande gælder det, at information om Thailand bedst gives af lokale thaier. Vær nysgerrig og skru op for smilet til gengæld for lokale tips om markeder, templer og ugens tilbud på skræddersyede habitter.

Kultur

Den kulturinteresserede turist vil finde glæde i at vide, at der er en vidtfavnende kultur og et stort antal minoriteter i Thailand. Et af de største mindretal er khmerer, som lever i det østlige Thailand langs grænsen til Cambodja. I bjergområderne mod nord og nordvest lever en række små stammesamfund, der holder fast i deres oprindelige sprog og traditioner til glæde for de turister, der begiver sig ud på daglange trekkingture i området. Lokale guider og hoteller er glade for at kunne give information om Thailand og landets traditioner, og efterhånden taler de fleste i turistindustrien engelsk. Inden du bestemmer dig for et rejsemål i Asien, bør du søge information om Thailand. Her på kultur bloggen kan du læse om områder, seværdigheder, kulturen, historien og meget mere i de forskellige indlæg. Du kan naturligvis også finde tips til en kulturrejse til Thailand.