I bil gennem Dolomitterne

En kulturrejse til Dolomitterne i det nordlige Italien er en rejse til et af de smukkeste steder i Europa. Her finder du en fantastisk natur og en spændende historie. I Danmark er byen Canazei nok mest kendt, men besøg også Dolomitternes “perle” Cortina D’Ampezzo.

Køreturen gennem Dolomitterbjergenes majestætiske skønhed med deres savtakkede toppe og tinder her i den nordlige del af det alpine Italien er for bjergelskere, hvad den klippefyldte Amalfi-kyst er for yndere af det himmelblå hav. Den 110 km lange, nervepirrende tur mellem Bolzano og den dejlige skisportsby Cortina er en studie i vejingeniørkunst, gennem et ærefrygtindgydende bjerglandskab, der kommer som et chok for dem, der forestiller sig Italien som bølgende vinmarker og olivenlunde. Med Passo del Pordoi (Pordoi-passet) – hjertet i dette bjergområde – som det højeste punkt ender vejen i Cortina, der er kåret som “Dolomitternes Perle”.

Cortina D’Ampezzo

Den ligger i ca. 1220 m’s højde og er Italiens fremmeste skisportsområde, et af de bedste i Europa. Den fik verdensklassestatus, da de olympiske vinterlege blev afholdt her i 1956, men den er faktisk et paradis for nogenlunde øvede med sine 150 km skipister. Dette er imidlertid et mondænt fristed hele året, hvor Roms og Milanos bella gente ikke alene kommer for at stå på ski og tage på vandreture i det forfriskende, kuperede landskab, men også for at praktisere kunsten il dolce far niente, den privilegerede nydelse intet som helst at foretage sig. De, der kommer her for at slappe af, gøre indkøb, sove længe, nyde to timer lange frokoster, se på mennesker – og måske klemme lidt dovent skiløb ind – kan ikke gøre noget bedre end at indkvartere sig på det højt ansete, 100-årige Miramonti Majestic Grand Hotel, et tidligere østrig-ungarsk jagtslot, pragtfuldt beliggende i en alpedal i udkanten af byen. De fleste af værelserne har balkoner og betagende udsigter, mens den alpine indretning inden døre med en buldrende pejs og en hyggelig bar, der kan byde på 18 forskellige slags varm chokolade, gør det hele meget indbydende. Cortina D’Ampezzo ligger ca. 2 timers kørsel nord for Venedig.