Hvaler og delfiner på Madeira

På grund af den perfekte beliggenhed i det atlantiske ocean er øen Madeira velsignet med en meget speciel seværdighed – hvalsafari. Muligheden for at besøge hvaler og delfiner er først for nylig blevet genoptaget som et aktiv på denne skønne feriedestination.

Madeira byder ikke bare på storartede kulturoplevelser. Den smukke ø har også en fantastisk natur med et rigt dyreliv. Havene omkring øen er fyldt med eksotiske og interessante havpattedyr.

År 2003 var et usædvanligt år med hensyn til antallet af finne- og sei-hvaler, som kunne ses i vandene rundt om øen, da disse dyrearter slog sig ned over sommermånederne. Normalt kan man opleve mange hvaler og delfiner på Madeira, men nogle år er der nærmest ingen ende på antallet af oplevelser, hvor de fascinerende dyr dukker op af havet.

Hvaler og delfiner tæt på kysten på Madeira

Kun fem kilometer fra kysten har havet en dybde på mere end 3000 meter. Vandet tæt på Madeiras kyster bliver hurtigt meget dybt, og nogle dage svømmer disse dyr tæt på kysten. Man kan være heldig at opleve nogle arter af delfiner sammen med meget sjældne Beaked (Næb)hvaler i vandene rundt om Madeira.

Bortset fra denne betagende hval- og delfin-oplevelse kan man opleve havets vandrefugle, hvoraf nogle kun findes i denne del af verden. Madeira er et perfekt sted at møde dette fascinerende dyreliv.

Få disse hvaler og delfiner at se på Madeira

Følgende arter kan opleves på hvalsafarier: Finne-hvalen, kaskelothvalen, Sei hvalen, flyvehvalen, adskillige næbhvaler, pukkelhvalen, store Atlanterhavs-delfiner som ”Atlantic Spotted Delfiner, Common (almindelige) delfiner, Bottle Nose delfiner(flaskehals), stribede delfiner, Rough Tooth Delfiner (voldsomme tand delfiner), Risso’s delfiner og mange andre.
Øen Madeira kan opfylde enhver hval- og delfinopdagers drømme.