Hurtigruten og Nordkap

En kulturrejse til Nordkap, hvor midnats-solen skinner er en oplevelse for livet og den bliver kun endnu bedre af at du rejser med Hurtigruten et stykke af vejen mod Nordkap.

Bådene på Norges legendariske Hurtigrute sejler langs landets indskårne kyst, et område med smukke fjorde, gletsjere, bjerge og i sommermånederne en sol, der aldrig går helt ned. Denne flåde af gods- og passagerskibe, der er en livline for de fjerne byer i det nordlige Norge – hvoraf nogle kun er tilgængelige fra havsiden – anløber omkring 35 havne mellem Bergen og polarcirklen nær grænsen til Rusland på en 2500 sømil og 12 dage lang rundtur. Hurtigrutens skibe er ikke luksuslinere, men med så betagende landskaber, med komfortable kahytter og med udmærket forplejning er de en del af hele eventyret ved at sejle rundt mellem store og små havne.

Nordkap

Nogle af opholdene – som f.eks. ved Nordkap, et næsten lodret granitforbjerg, der rejser sig i 309 m’s højde op af det iskolde Norskehav – er så lange, at der er tid til forskellige udflugter i land. På grund af Nordkaps beliggenhed længere mod nord end Alaska og det meste af Sibirien, holder solen sig over horisonten fra 12. maj til 1. august og under horisonten fra 19. november til 25. januar. Nordkaps plateau, der ligger ca. 1300 km fra randen af det arktiske isdække, er et stort set ubeboet sted med et vildsomt og romantisk månelandskab – intet kan vokse på denne tundra. Dette er en lokalitet, som besøgende enten elsker eller hader, men her er frydefuldt for eventyrlystne turister – det kan man overbevise sig om ved at deltage i feststemningen i observatoriets champagnebar, hvor man nemt kan føle det, som var man lige ved at falde ud over “selveste verdens kant”, som en italiensk pilgrim skrev i 1664.

Skal du selv planlægge en kulturrejse til Norge og sejle med hurtigruten kan du få information hos alle rejsebureauer i Bergen eller på selskabets hjemmeside på hurtigruten.
Der er afgange fra Bergen og Kirkenes dagligt året rundt, men den bedste tid at rejse på kulturrejse til Nordkap er fra juni til august. Her skal du dog bestille i god tid da disse afgange hurtig bliver udsolgt! Læs meget mere om kulturrejser til Norge og andre lande i Europa her på bloggen.