Historiske hoteller i Paris

Nedenstående hoteller i Paris er ikke blandt dem de fleste bor på under en kulturrejse til byen og lad mig med det samme understrege at du finder både billigere og bedre hoteller i Paris. Paris er blandt de dyreste hotelbyer i Verden sammen med byer som Moskva og New York. Når jeg alligevel har valgt kort at beskrive diise fem hoteller er det fordi de udgør en store del af historien og kulturen i Paris. Her på bloggen om kulturrejser kan du læse om andre hoteller i Paris.

Hôtel Meurice

Med sine mange værelser med udsigt over Jardins des Tuileries og sin centrale beliggenhed har Meurice været vært for sultaner og kongelige i næsten to århundreder. Hôtel Meurice finder du på adressen Rue de Rivoli, 1. arrondissement i Paris.

Plaza Athénée

På det nyindrettede Plaza sørger et diskret, professionelt personale for den slags betjening, der forventes af de statsoverhoveder, der opholder sig her, og desuden af mere almindelige dødelige. Beliggenheden er lige midt iblandt Avenue Montaignes berømte modehuse og juvelerbutikker, og gæster har førsteprioritet på hotellets stjernestrøede Alain Ducasse-restaurant. Hotel Plaza Athénée ligger på adressen Avenue Montaigne, 8. arrondissement i Paris.

Ritz

Det legendariske Ritz byder på et Louis Quinze-interiør i lyserød marmor. Kig indenfor til en kop te, en afslappende aperitif eller en très haute dîner-oplevelse på L’Espadon. De virkelig velbeslåede kan checke ind til det ultimative romantiske ophold. Hotel Ritz finder du på den elegante historiske Place Vendôme, 1. arrondissement i Paris.

L’Hôtel

I over et århundrede har L’Hôtel altid været den helt rigtige adresse, og i dag, efter en elegant, men historisk korrekt restaurering, er det en stilfuld, eksklusiv adresse for en ny generation af kræsne rejsende. L’Hôtel ligger på adressen, Rue des Beauz-Arts i hjertet af Saint-Germain-des-Prés, 6. arrondissement i Paris.

Hôtel le Sainte-Beuve

En meget parisisk oplevelse, der ikke helt dræner bankkontoen, med fem minutters gang til Luxembourghaven. Værelserne har antikke møbler og vender ud mod en stille gade. Hôtel le Sainte-Beuve ligger på adressen Rue Sainte-Beuve, 6. arrondissement i Paris.