Hestenes land og Mount Juliet

Straffan som ligger i Kildare og Thomastown som ligger i Kilkenny, Irland er golf og ridning i hjertet af Fuldblods-land

Amterne Kildare og Kilkenny syd for Dublin er hjemsted for mange af Irlands 300 stutterier og byder på et romantisk landskab med endeløse, bølgende grønne græsmarker. Siger man County Kildare, siger man også fuldblodsheste og især The Irish Stud Farm og den verdensberømte Curragh-hestevæddeløbsbane (hjemsted for det irske derby sidste uge i juni). Nogle af landets mest berømte heste er født og opdrættet i det smukke landskab omkring den offentligt ejede Irish Stud Farm, målestokken for alle andre stutterier i landet, om ikke i verden. Kun i Irland finder man en sådan passion for heste, en lidenskab, der kan spores helt tilbage til de gamle keltiske myter. På stutteriets næsten 400 ha ligger den dejlige japanske have, anlagt i 1910. Det er Irlands fineste og vel nok også den smukkeste i Europa, og her følges sjælens rejse fra glemsel til evighed. Den samme følelse af velvære kan man finde på The Kildare Hotel and Contry Club. “The K Club”. En herregård fra 1800-tallet er midtpunktet for dette ferie-/sportshotel på 130 ha, der tager sig lige så overdådigt ud som The Irish Stud Farm med kilometervis af ridestier til stedets dejlige heste. Men golf er det magiske løsen her, især da K Clubs 18-hellers golfbane er den eneste i landet, der er tegnet af Arnold Palmer og til stadighed regnes blandt de 20 bedste i Irland. Klubben ligger tæt nok på Dublin til at lokke endagsturister til, men hvorfor ikke slappe af i Guds land i nogle dage og prøve klubbens private fiskerevir med masser af laks og ørreder?

Mount Julie

Et andet luksuøst ride- og golfhotel er Mount Juliet; det var engang det største private gods i landet, og dets kønne, vedbendklædte hovedbygning blev opført af jarlen af Carrick for over 200 år siden. De 600 ha rummer uspolerede skovområder, græsmarker, formelle haveanlæg og – som dets kendteste og mest berømte fortrin – en uhyre velplejet 18-hullers turnerings-golfbane, tegnet af Jack Nicklaus. På denne par-72-bane i verdensklasse har der været afholdt Irish Open tre gange. Indendørs har man fra de hyggelige, smukt udstyrede soveværelser med åbne kaminer og store vinduer udsigt over det bølgede terræn, der fører ned til hotellets Ballyinch-stutteri, hvor fuldblodsheste græsser fredeligt i frodige enge. Ridestaldene stiller heste til rådighed til ture ad uendelige ridestier, private fiskevande ved Nore-floden byder på 6 km med ørred- og laksefiskeri, og der er spa-faciliteter til de massagetrængende – som gæst kan man selv bestemme farten på dette førsteklasses sportshotel.

Irish Stud Farm: I Tully finder du ca. 50 kilometer vest for Dublin. The Irish Derby finder sted i Curragh. Væddeløbssæsonen er fra marts til oktober. Mount Juliet ligger omkring 120 kilometer sydøst for Dublin og kun 20 kilometer syd for Kilkenny i Thomastown. Læs meget mere om kulturrejser til Irland og andre rejsemål i Europa her på bloggen om kulturrejser. Du finder også indlæg om udvalgte hoteller.