Kom til efterårsfestival i Calabrien

Sol, syditaliensk efterår og verdensmusik?

Hvis denne kombination lyder tiltrækkende, har du indtil d. 9 november muligheden for at opleve den ellevte udgave af den internationale efterårs-festival, Festival d’autunno, der afholdes i én af Italiens sydligste og varmeste regioner, Calabrien, og som i år har verdensmusik som tema med deltagelse af en række store internationale navne indenfor musikkens verden.

Festivalen, der afholdes i regions-hovedstaden Catanzaro, har blandt andet deltagelse af den kendte italienske jazz-trompetist Fabrizio Bosso, den ekstravagante italienske sangerinde og sangskriver, Nina Zilli, der bærer det borgerlige navn Maria Chiara Fraschetta, den populære engelske blues-, jazz-, og swing-spillende tenor-saxofonist Ray Gelato, den berømte amerikanske jazz-fusions-guitarist Al Di Meola – og ikke mindst den smukke portugisiske fado-sangerinde Margarida Guerreiro.

Officiel præsentationsvideo for festivalen (advarsel: på italiensk)

Musik og religion

Et undertema til festivalen er tro og religion; et tema, som ad omveje skyldes den forhenværende pave – pave Benedikt XVI – der før sin spektakulære og – for nogle – højst uventede abdikation den 28 februar i år nåede at udråbe året 2013 som “Troens År”, hvilket arrangørerne af festivalen har brugt som en anledning til at tematisere forholdet mellem musik og tro. Således vil festivalen byde på en ny musik-genre hver aften i det smukke Teatro Poleteama, men med en fælles underliggende tematisk tråd, der cirkulerer omkring forholdet mellem det hellige og det profane.

Catanzaro

Som nævnt vil festivalen finde sted i regionshovedstaden Catanzaro i Calabrien, der i folkemunde udgør “tåen” på den italienske halvø. Byens historiske centrum ligger i ca. 300 meters højde, mens andre dele af det samlede byområde, der strækker sig helt fra havet, når op i næsten 600 meters højde, med udsigt til det Ioniske Hav.

Byen har lidt under 100.000 indbyggere og er den andenstørste by i Calabrien efter byen Reggio. En rig og spændende antik historie, der både har budt på græsk, romersk, byzantinsk, normansk og saracensk kolonialisme, et attraktivt klima det meste af året med masser af soltimer og milde vintre, og dens smukke beliggenhed tæt på kysten, har gjort den til et populært rejsemål for italienerne, mens den stadig ikke er specielt kendt af de danske rejsende.

Du kan her læse meget mere om efterårsfestivalen i Catanzaro.