Det vestlige Costa del Sol

Den vestligste del af Costa del Sol er mindre turistpræget vest for Marbella, og på begge sider af det eneste større feriested, Estepona, er bakkerne drysset med kridhvide urbanizaciones og velplejede golfbaner. Området er dog historisk og kulturelt meget spændende, og blandt seværdighederne kan nævnes nogle interessante romerske ruiner uden for San Pedro de Alcántara, den daglige fiskeauktion i Estepona, den skukke, hvide by Casares og de nye, kønne havneområder ved Estepona, Sotogrande og Duquesa.

Kysten er kantet af brede strande, og duftende fyrreskove og plantager af korkeg dækker bakkerne bag Sotogrande, et feriested og golfcentrum på den vestlige del af Costa del Sol. Gibraltarklippen rager op i baggrunde, og på den anden side af Gibraltarstrædet anes Marokkos blå bjerge gennem disen. ”The Rock” eller ”Gib”, som koloniens indbyggere kalder Gibraltar, har en meget spændende militærhistorie. Den britiske koloni er ikke bare et finanscentrum, men også toldfrit område, og det tiltrækker mange handlende.

Turister, der tager på endags indkøbstur til Tanger passerer Gibraltar på vej til den travle havneby Algeciras, hvorfra færger og hydrofoil-både afgår til Nordafrika. På den anden side af Algeciras ligger Tarifa, der har noget nær ideelle forhold for windsurfere, og som besøges af surfere fra hele Europa.

Estepona

Estepona er en behagelig by, der ligger 26 km vest for Marbella, og som har en lang strandpromenade med udsigt over en bred sandstrand. Esteponas centrum er Plaza de las Flores, et yndigt torv med caféer lige ved Calle Santa Ana. Den eneste arv fra den mauriske periode, der sluttede for 500 år siden, er resterne af de gamle slotsmure, de hvidkalkede bygninger med de røde tage og de geraniumsmykkede altaner. Estepona fungerer som havn for en stor fiskerflåde, og i havnen ligger de farverige fiskerbåde side om side med store lystyachter i millionklassen. Der er en livlig fiskeauktion hver morgen, men man skal tidligt op, for det hele er overstået kl. 7.00. Det overdækkede marked på Calle Castillo er også et besøg værd, og man kan købe et stort udvalg af frisk frugt og grønt og – naturligvis – fisk.

Sotogrande

Sotogrande er et velhavende beboelses- og marinekompleks med lejligheder, restauranter og hoteller, og det særlige ved stedet er, at det er centrum for den spanske polo-sport.

Mange gæster kommer for at spille golf på områdets fire eksklusive golfbaner, herunder Valderrama, der var vært for Ryder Vup i 1997, men en ny bølge af turister tiltrækkes af Spaniens eneste polobane. Gæsterne kan tage del i et polomiljø, der kan minde om Deauville eller Palm Beach, og der er flere matcher i juli, august og september samt prøvematcher i juni.