Carne de Porco com amêijoas à Alentejana fra Alentejo

Carne de Porco com amêijoas à Alentejana, som betyder Marineret svinekød med hjertemuslinger, stammer fra Alentejo regionen i Portugal. Alentejo kaldes i folkemunde for Portugals spisekammer, og er du på kulturrejse i Alentejo, vil du tydeligt se hvorfor. Retten her er en typisk ret fra Alentejo, men spiser med glæde af alle i Portugal.

4 personer

3 ½ dl tør hvidvin
2 tsk. Rødpebermarinade (*)
Salt
Sortpeber
2 fed hvidløg
1 laurbærblad
1 kg. Magert svinekød i terninger
6 spsk. Olivenolie
2 skalotteløg
1 rødpeber
2 mellemstore tomater
2 stk. finthakket hvidløg
24 hjertemuslinger
½ dl finthakket koriander
1-2 citroner

Tilbehør: kartofler, pommes frites eller ris

Bland vin, rødpebermarinade, salt og sortpeber i en skål. Tilsæt de pillede og halverede hvidløgsfed og laurbærbladet. Vend kødterningerne i marinaden, til kødet er dækket af marinaden. Lad det stå i marinaden i ca. 3 timer. Vend det indimellem. Hæld væsken fra gennem en sigte, men gem marinaden. Varm 3 spsk. olivenolien på en pande og brun dem i stærk varme. Flyt kødet til en skål og kog pande af med marinaden, til der kun er ca. 2 ½ dl tilbage. Hæld den over kødet.
Varm 3 spsk. olie i en gryde og kom de skiveskårne løg og strimler af rødpeber i. Steg det, til løgene er klare. Tilsæt hakkede hvidløg, tomaterne (uden skind og kerner), salt og sort peber. Kog det i 3-4 minutter. Læg muslingerne over tomatsaucen, læg et tætsluttende låg på og kog muslingerne i ca. 8 minutter. Rør derefter kødet i og varm det hele igennem. Drys med de friskhakkede koriander og server med citronbåde.

(*) Rødpebermarinaden anvendes bredt i portugisiske gastronomi til at krydre fiske- og kødretter. Du kan selv lave den hjemme og gemme den i et glas i køleskabet. Marinaden kan anvendes efter behov i et utal af retter.

Opskrift: Rens en eller to rødpeber for kerner og hak dem fint. Sæt dem i et glas og fyld glasset med olivenolie, og evt. et fed hvidløg og/eller to laurbærblade, en chili, mv. Luk glasset og sæt det i køleskab. Efter ca. en måned opnår rødpebermarinaden en tilpas cremet konsistens og er klar til brug.

Velbekomme!