Besøg Uffizierne i Firenze på din kulturrejse

Skal du på kulturrejse til Firenze så har du sikkert allerede bestemt dig for at besøge en af de store seværdigheder i byen, Uffizierne. Læs her en kort beskrivelse af af dette fantastiske museeum i Frienze.

Pragtværker fra renæssancens storhedstid Uffizierne Firenze, Toscana, Italien Her, i  et palads tegnet i 1560 af arkitekten Giorgio Vasari for storhertug Cosimo 1. Medici, findes nogle af den vesterlandske kulturs mest anerkendte og oftest gengivne mesterværker. Det er den største beholdning af renæssancemalerier nogetsteds og betragtes almindeligvis som en af de vigtigste malerisamlinger i verden.

Denne uovertrufne samling af Italiens sublime kunstneriske arv, der gennem tiden blev opbygget af Medicierne selv, spænder over seks århundreder: Tilstrømningen bekræfter, at Botticelli-salene (Foråret, Venus’ fødsel) er nogle af de mest populære. Der er desuden tidligere vidundere fra renæssancen af banebrydende kunstnere som Cimabue og Giotto; Michelangelo, Firenzes bysbarn, er repræsenteret ved sit eneste bevarede maleri på lærred, Doni Tondo. Læg hertil lige så skelsættende værker af kunstnere som Leonardo da Vinci, Piero della Francesca, Filippo Lippi, Rafael ….listen bare fortsætter og fortsætter.

Forfatteren Stendhal var ved at falde i svime over det sansebombardement, det var at vandre rundt i Firenzes gader (og uden tvivl også i mange af byens 66 museer); besøgende i Uffizierne vil sandsynligvis også komme ud for noget, der minder om “Stendhal-syndromet”. De U-formede sale kan nemt (og bør formentlig) fordeles på mere end ét besøg. Og hvert af dem bør afsluttes med en caffè i museets cafeteria med udsigt over Piazza della Signoria, hjertet i byens fortid og nutid. Uffizierne ligger på adressen Piazzale degli Uffizi, nær Piazza della Signoria i Firenze og der er normaltåbent tirsdag til søndag.

Læs meget mere om kulturrejser til Firenze her på bloggen, du finder også indlæg om andre kunst udstillinger i Toscana.