De bedste vandreruter på Madeira

Madeira byder på utallige kilometer af gode vandreruter og det vil være umuligt at beskrive dem alle. Vi har her udvalgt en af de vandreruter på Madeira, som vi mener hører til blandt de bedste. Vandreruterne er af forskellige sværhedsgrader og ligger fordelt over hele øen.

Vandreruten fra Monte til Vale do Paraiso

Bor du i nærheden af Funchal, som er hovedbyen på Madeira, er denne vandrerute nem at komme til. Ruten byder på mange forskellige landskabstyper og det tager kun 30 minutter med lokal bus at køre fra centrum af Funchal til stedet, hvor vandreruten starter. Monte er en forstad til Funchal og på det hyggelige torv (Largo da Fonte) har du mulighed for at forsyne dig med drikkevarer, inden du begiver dig ud på ruten. Torvet er også et dejligt sted at nyde en kop kaffe eller bica, som det hedder på portugisisk.

I Monte finder du også en af Madeiras flotte parker, Parque do Monte, som er fuld af smukke blomster. Fra kirken Nossa Senhora do Monte er der en smuk udsigt og du kan her se, hvor udgangspunktet for den berømte Monte slædetur starter, en slædetur som mange mener, er et must at prøve på en kulturrejse til Madeira. Denne vandrerute starter i selve Monte og du går igennem byen og finder en bred Verada til venstre, vandreturens egentlige start.

En verada er en sti, og ruten starten med at gå nedad forbi et skilt, der viser mod Gamacha. Vandreruten til Gamacha er ganske krævende og 8 kilometer lang, så det er kun for personer i god form. Forsæt and Veradaen og stien snor sig mod højre igennem en dal. Du vil hurtigt vide, om du er på rette vej for denne dal er dækket af eukalyptusskov og disse træer er stærktduftende. På toppen af bjergkammen ligger landsbyen Curral dos Romeiros, som i øvrigt har en fremragende udsigt over Funchal. Fortsæt ca. 10 – 15 minutter, til du kommer op til Levada dos Tornos. Denne Levada er nem at kende, omgivet af utallige æbletræer. Fortsæt vandreturen til højre langs levadaen, som på denne del af ruten er meget jævn. Efter en kilometer kommer du til en korsvej: Følg skiltet, hvor der står levada og går langs haverne, der tilhører Palheiro Feirreio. Du nærmer dig vandreturens afslutning og dermed tid til kaffepause. En oplagt mulighed er at nyde en kop kaffe eller te i Jasmine Tea House, inden du tager bussen tilbage til Funchal.

Fakta om vandreturen fra Monte til Vale do Paraiso

Længde på vandreturen: Ruten er ca. 8 ½ kilometer lang. Beregn ca. 3 timer inkl. pauser.
Sværhedsgrad på vandreruten: En rolig opstigning til Curral dos Romeiros og derefter et nemt og jævnt terræn. Du behøver ikke have det store vandreudstyr for at gå denne rute. Solide sko er nok, men naturligvis er vandrestøvler altid at anbefale. Husk at medbringe vand og mobiltelefon.

Læs mere om vandreture på Madeira