Azorernes historie skrives om

Arkæologer gjorde i 2011 nye fund på Azorerne, som måske kan bevise tilstedeværelsen af mennesker forud for den portugisiske indtagelse af Azorerne i det 15. århundrede. Dermed tilføjedes et nyt indledende kapital til Azorernes kulturhistorie.

Ifølge Nuno Ribeiro, præsident for den Portugisiske forening for arkæologisk forskning, består de seneste fund af spor efter Sunni inskriptioner og helleristninger på Terceira og São Miguel øerne. Disse nye vidnesbyrd om øernes lange og interessante historie gør en kulturrejse til Azorerne endnu mere interessant end før.

Flere spændende fund på Azorerne

Der er tidligere blevet fundet karthagenske og græske mønter på Corvo, ligesom der fornyelig også er fundet før-kristne underjordiske templer på Terceira og Corvo. Disse gamle monumenter er ifølge Riberiro op i mod 2000 år gamle, og ligner de  gravkamre der blev brugt af den græske og karthagenske kultur i middelhavsområdet.

De mange interessante fund kan ifølge Ribeiro være beviset på, at portugiserne ikke var de første mennesker som tog permanent ophold på Azorerne.

Nuno Ribeiro har nu indgivet en ansøgning til den lokale regering på Azorerne om finansiering til yderligere undersøgelser og nøjagtig tidsbestemmelse af foreningens fund. Der foregår en masse spændende forskning i kultur og historie på Azorerne i disse år.