Algarves befolkning

Algarve-beboerne er venlige og gæstfrie folk. De har været udsat for forskellige kulturer gennem mange år og har derfor udviklet en tolerant og afslappet holdning overfor gæster. De kan nok betegnes som nogle af verdens venligste mennesker.

Algarve adskiller sig på flere punkter fra resten af Portugal: klimaet er anderledes, vegetationen er anderledes, og det er den charmerende befolkning også.

I landsbyerne bemærker vi de hvidkalkede huse med smukke, ornamenterede skorstene og de gamle koner, som sidder i solen med deres sorte filthatte under sorte parasoller. Fiskerne maler deres både i farver så friske som blomsterne på bjergskråningerne. To æseltrukne kærrer skaber næsten en trafikprop. Her kan stressede turister i sandhed slappe af!

I århundreder har fiskeri været tæt forbundet med livet i Algarve. Hvor man end befinder sig på Algarves kyst, støder man på fiskere, som enten er ombord på deres både tæt ved kysten, eller på trawlere som er på vej længere bort efter større fangster.

Havet er ganske vist Atlanterhavet, men det føles som Middelhavet. Moderne teknologi og medlemskabet af EU har medført man forbedringer i infrastrukturen i Portugal, og således også i Algarve. Alligevel har Algarve bevaret meget af den oprindelige charme, lige fra fiskeauktionerne tidligt om morgenen til de farverige gademarkeder.

 

Skikke og traditioner i Algarve

Algarve er rig på traditioner. Farvestrålende folklore og flotte, maurisk inspirerede hvide skorstene ses mange steder i Algarve.

Regionen er også kendt for at producere kurve og keramik, samt forskellige slags musikalsk optræden og lækker gastronomi. Endelig kan man være heldig at overvære religiøse helgenceremonier i Algarve.

På årets første dag synger man traditionelt ‘Janeiras’, nytårssange, som er en blanding af religiøse og populære temaer. Også 1. maj har sin egen’ Maios’ tradition. Tidligere var ‘corridinho’ (lokal folklore) et fast element ved ethvert dansearrangement, og man dansede den berømte tango, vals og foxtrot.

Tidligere tiders badetraditioner var anderledes end i dag. Ikke mange gik i vandet, og hvis man gjorde, var det blot for at tage en svømmetur og fange muslinger.