Torremolinos, byen med den måske mest kendte strand i Spanien

Torremolinos er uden tvivl den mest kendte og mest elsket strand for mange, når man taler om feriedestinationer i Spanien. Det skønne ved Torremolinos er, at den tilbyder noget for enhver og tiltrækker familier, grupper og par takket være det fortryllende klima og de skønne strande. Feriestedet har formået at ryste dets billige og muntre pakkeferie image af sig og er nu en by med underholdning, diverse restauranter, sportsfaciliteter og selvfølgelig fantastiske gyldne strande. Calle San Miguel er hjertet i byen, og det er her, man vil finde de bedste restauranter og boutiques ,eller du kan undgå alt for meget postyr i den postkortskønne fiskerby La Carihuela.

Ferier i Torremolinos kan indeholde ture til byer som Malaga for at opleve spansk kultur eller Marbella med dens fortryllelse. En kort færgetur kan bringe dig til den spændende by Marokko; udvalget af attraktioner i Torremolinos tager næsten pusten fra én

Hvornår skal du rejse

Hvis du ved, hvornår det er det bedste tidspunkt at besøge Torremolinos på, så betyder det, at du får mest ud af din ferie. Hvis du holder af sport og sightseeing aktiviteter med færre mennesker, så skal du overveje de varme forårs og efterårssæsoner, når feriestedet bliver noget roligere. Månederne i lavsæsonen er det bedste tidspunkt at opnå rabatter på med hensyn til fly og ferierejser, og disse måneder omfatter vintermånederne. Somrene er travle, og det betyder, at priserne er høje, især i skoleferieperioderne som Påsken, August måned, Oktober måned og i julen.

Vejret
Torremolinos er et af de mest populære spanske feriedestinationer takket være temperaturer, som når op på 30 grader og over i sommermånederne. Klimaet er varmt og tørt, og når regnen falder vil det være i perioden fra november til marts, men som regel er det uregelmæssigt og ganske lidt. Aftentemperaturerne om sommeren er lune med 20 grader i juli, august og september. Foråret og efteråret er pålidelige varme sæsoner med temperaturer mellem 18 og 23 grader, medens vinter solskinsferierne vil opleve en maksimum dagstemperatur på 17 grader.

Lufthavn og transport
Regelmæssige fly til Torremolinos afgår fra de fleste lufthavne året rundt. Flyveturen fra Danmark er på ca. 3½ time til Malaga Lufthavn (AGP) med en transfertid på 15 minutter. Malaga Lufthavn har toldfri butikker, restauranter, cafeterier, barer samt lufthavnshoteller og biludlejning. Der kører tog fra Terminal 3 til Torremolinos hver halve time med en rejsetid på 10 minutter; turen koster ca. 1.85 euros.

Der er en taxa holdeplads ved lufthavnen og ture til Torremolinos skal koste omkring 15 euros; taxaerne har ikke taxameter, så aftal turens pris med chaufføren inden afgang. Man kan bestille en privat transferbil online 24 timer før ankomst. Selvkørende er en anden mulighed, hvis man ønsker at udforske Costa del Sol, og man kan selv leje biler online. De større veje i Torremolinos er i god stand, og man kører i højre side.

Strande i Torremolinos
Torremolinos har over 7 km rene gyldne sandstrande, mange af dem med det Blå Flag status. De største strande omfatter Bajondillo, Playamar og den altid populære La Carihuela. Det solrige klima betyder at Middelhavet er ideelt at bade i, at snorkle i og til scuba dykning det meste af året. Snup en solvogn og slap af på nogle af de bedste strande i Costa del Sol.

Bajondillo Beach er en af de mest populære strande i Torremolinos, hvilket betyder, at der bliver livligt i sommermånederne. Du kan forvente at finde masser af vandsportsfaciliteter her inklusive vandski, jet ski og paragliding, og promenaden er et populært sted til rulleskøjteløb. Der er ingen mangel på barer og restauranter på strandpromenaden, og denne strand har en sitrende atmosfære, som tiltrækker familier, grupper og par.
Hvis man ser efter den bedste Torremolinos strand til virkelig afslapning og mulighed for at undgå de store skare af mennesker så tag til San Julian Beach. Selv om den er uspoleret, så har denne store strand en golfbane ved Parador National Hotel samt en golfklub. San Julian fortsætter mod Malaga og er temmelig rolig ugen igennem ,selv om familier holder selskaber med barbecues i weekenderne. Man kan også dyrke vandsport ved San Julian, og der er en nudiststrand i området.

Den bedste strand til at snuppe en solvogn i og finde skygge under et palmetræ er den familievenlige Playamar Beach. Denne store strand har fint gråt sand, der skråner ned i det lave vand, som gør det utroligt sikkert for de små børn. Det rolige vand er ideelt til windsurfing og snorkling, og man skal ikke bevæge sig langt væk fra sandet til strandpromenaden, før man møder de mange barer, restauranter, forretninger og cafeterier.

Oplevelser

Vandsport
Strandene ved Torremolinos strækker sig over 6 km og er ideelle til at dyrke alle former for vandsport, og feriestederne har faciliteter alt lige fra jet ski, windsurfing, vandski og drageflyvning samt kajakroning og scuba dykning. To af de mest populære strande er Bajondillo og Playamar, ideelle til badning med masser af barer og cafeer.

Tema parker
Området omkring Torremolinos er fyldt med tema parker, med masser af muligheder for at holde hele familien glade og lykkelige. Man kan vælge dagsture til Tivoli Amusement Park, regionens største tema park, Sea Life, med dens akvarium, eller Aquapark, et vandland med over 30 ruchebaner, og Selwo Marine og Safari Parks, en unik blanding af zoo, safari og eventyrpark.

Ridning
Feriestedet har en rideskole, hvor ryttere på alle niveauer og evner kan nyde ture i ro og mag i de nærliggende fyrretræsskove uden for Torremolinos og opdage det skønne lokale landskab. Ud over at tilbyde undervisning afholder rideskolen shows for befolkningen med ryttere der udfører “ride ballet” i traditionelle spanske dragter.

Golf
Costa del Sol’s perfekte klima tiltrækker mange golfspillere, og regionen praler med det største antal golfbaner i Europa. I selve Torremolinos kan man vælge tre 18-huls baner inden for en tæt afstand, ideel for begyndere og eksperter på samme niveausom er vrig efter at nyde en runde i solen.

Sport
Ud over dens omfattende golf faciliteter, tilbyder Torremolinos andre sportsgrene, som tennisklubber og en 10-kegle bowlingbane, og feriestedet har også et stort sportsstadium, hvor der ofte afholdes internationale begivenheder. Man kan leje cykler og tage på ture ud i landskabet og undgå al balladen og postyret på feriestedet.

Fiestas
Fiestas er en regelmæssig begivenhed over hele Spanien, og Torremolinos afholder også sin egen lokale Fiesta. Efter Fiestas for “Virgin of Carmen” (Jomfruen Carmen), i juli måned, og turistdagen tidlig i september, afholdes den største fiestas i Torremolinos sidst i september. Kendt som “the Feria de San Miguel” omfatter denne store sommermesse sports begivenheder, musik, dans, fester, optog og fyrværkeri, og tiltrækker op til 200.000 svirebrødre hvert år.

Indkøb
Torremolinos har et stort udvalg af indkøbsmuligheder, lige fra traditionelt souvenirs og beklædning til lokallavet juveler, læder og de berømte Lladro statuetter, samt fortovsområdet fyldt med små butikker og caféer beliggende i feriestedets centrum. Dette feriested tilbyder noget for enhver lige fra små spanske værksteder til store internationale stormagasiner, der sælger berømte mærker.