Storbyferie Lissabon – kultur, køkken og sorgløse aftener

Flere rejsebørger har ofte udnævnt Lissabon som en af top-ti byerne i verden der er værd at besøge, men den er stadig knap så kendt af turisterne, når man sammenligner med sådanne byer som Barcelona eller Prag. En ferie i Lissabon har alt det inden for kultur og gastronomi noget levende væsen kunne ønske sig, enten det drejer sig om et langt weekend besøg eller længere ophold. De smukke strande i Estoril og Cascais ligger kun en halv times køretur med toget, så man kan få sig en kølig dukkert i Atlanterhavet, eller bare nyde dagen i sandet, før man vender tilbage til den skønne oplyste by.

Ligesom Rom, er Lissabon bygget på syv høje, og man har ikke set byen, hvis ikke man har taget en tur med bjergbanen, den skønne gamle jernbane der klatrer op ad næsten lodrette gader. For at se byen spredt ud foran dine fødder, så tag liften op til toppen af Elevador de Santa Justa, et smukt neo-gotisk kunstmonument lavet i støbejern, som sammenkæder det lavere liggende shoppingområde Baix med Igreja do Carmo (Carmo Kirken) højt over det centrale Lissabon.

Lissabon’s strande

Lissabon kysten praler med nogle af Portugal’s mest dramatiske strande og feriesteder med et absolut særegenhed. Estoril og Cascais er enorm elegante med ældre feriesteder fyldt med fine gamle huse og hoteller. Populære Lissabon udflugter indeholder også de romantiske paladser så som Sintra, Azeitao’s skønne byer, klosteret i Mafra og det katolske pilgrimssted i Fatima.