Solsikre Algarve

Endeløse soltimer, herlig portugisisk vin og friskfangede fisk og skaldyr – det er livet på Algarve-kysten. Med 150 kilometer gylden sandstrand har du rig mulighed for at finde din helt egen, private bugt, eller for at dyrke ferielivet med vandsport, golf og shopping i feriemetropolerne Albufeira og Vilamoura

Når du holder ferie på Algarve-kysten, kommer du til en verden, hvor tiden på én gang står stille og samtidig oser af moderne, livlig feriestemning. Langs den 150 kilometer lange sydkyst ligger fiskerlejer og luksusresorts som perler på en snor hver med sin unikke charme. Hvad enten du ønsker en romantisk ferie med din partner, eller en ferie med masser af badning og underholdning for hele familien, kan du få din drømmeferie på Algarve-kysten.

Albufeira

I Albufeira finder du adskillige strande, der hver har sin unikke atmosfære. Nogle strande har fint, hvidt sand, der samler sig i bløde dyner og klitter, mens andre er skåret ud i klipperne, hvor vandet med tiden har ædt sig ind i landet. Her er både mere stille kroge og livlige områder, hvor du også kan prøve kræfter med kite- og windsurfing, dykning og snorkling.

Flere steder ligger de lokales farvestrålende fiskerbåde side om side på stranden. Her sidder de gamle fiskere også og renser deres net i solen, når dagens fangst er bjærget.

Albufeira var faktisk oprindeligt et lille fiskerleje, der gradvist har vokset sig større i takt med, at turismen har gjort sit indtog. Derfor finder du både lækre, moderne hoteller her og den charmerende gamle bydel med smalle gader, der snor sig på kryds og tværs mellem de hvidkalkede huse.

For luksusdyr og golf-entusiaster – Vilamoura

Vilamoura er jetsetternes og livsnydernes ferieparadis. Her kommer du til en sofistikeret og moderne ferieby, hvor du kan finde adspredelse og underholdning døgnet rundt. Samtidig er Vilamoura hjemsted for mere end 20 golfbaner i verdensklasse.

I Vilamoura er du derfor sikker på at få en ferie i eksklusive rammer. Byen er blevet kaldt Portugals svar på Monaco, og her oser af luksus og elegance. Centrum for bylivet er den imponerende marina, der er Portugals største. Her kan du få lang tid til at gå med at beundre de hundredvis af luksuriøse sejlskibe, der ligger til kaj. Det er også her, du finder byens bedste udvalg af restauranter og barer, samt et væld af butikker med alt fra lokalt kunsthåndværk til internationale mærkevarer.

Byen, hvor alt er muligt!

Mulighederne for sjove ferieaktiviteter er endeløse, og alt finder sted i smukke omgivelser ned til det turkisblå Atlanterhav. Du kan spille tennis, golf på alle niveauer, tage på rideture, på båd- og fisketure og prøve et hav af vandsportsaktiviteter såsom surfing, parasailing og jetski for blot at nævne et par eksempler. På begge sider af byen strækker de smukke hvide sandstrande sig, hvor unge og gamle dagen igennem nyder solen og varmen. Om aftenen kan du feste igennem på de mondæne barer i marinaen eller afprøve dit held på Vilamouras kasino.

Algarve-regionen….
– har omkring 450.000 indbyggere, og den største by er Faro med cirka 50.000 indbyggere
– er en af Portugals rigeste og modtager årligt omkring 10 millioner turister, der nyder godt af de mere end 300 årlige soldage
– ligger cirka 3 timer 50 minutter fra Danmark i fly

Læs mere om Kulturrejser til Algarve