Lanjaron, smuk natur så langt øjet rækker

At beskrive Lanjaron’s landskab som betagende ville være en underdrivelse. Faktisk har mange af de mennesker, som har været på besøg i en ferie, gjort stedet til fast bosted.. Lanjaron ligger i “the Low Alpujarra” bjergkæde, og dens mineralvand og helbredende spa behandlinger er verdensberømt. Dette er stedet til gåture til byerne og landsbyerne i High Alpujarras for at se de lokale kunstværker, nyde lidt ridning, spille noget golf og spise på bjerggsidernes restauranter.

En anden fordel ved attage til Lanjaron er, at du er mindre end 40 minutter fra Costa del Sol strandene og byen Granada, og du er også under en time fra skiløjperne i Sierra Nevada. Lanjaron er ideel til familier eller par der søger efter en afslappende bjerg tilflugtssted og med en rimelig afstand til de livlige strande og byer.

Hvornår skal du rejse

Lanjaron praler af et klima med lange varme somre og milde vintre og temperaturen vil krybe op over 20 grader fra april måned. Sommermånederne, især juli og august, kan være meget varme, og Lanjaron bliver overfyldt om sommeren. Hvis man vil have en roligere ferie med varmt vejr så overvej de smukke forårs- og efterårsmåneder, hotel poolerne har som regel stadig åben til slutningen af efteråret. Lavsæsonen vil også være det bedste tidspunkt at opnå lave priser på fly og indkvartering.
Ferier i juni kan omfatte Saint John festival den 24. juni når de lokale afkøles med en vandkamp.

Vejret

Somrene i Lanjaron består af varmt, tørt vejr med temperaturer på 30 grader og over i juni, juli og august måned. Det regner sjældende om sommeren, og der vil højst være regnvejr en enkelt dag om måneden. Regnen vil som regel falde fra oktober til marts måned. Forårs- og efterårsmånederne vil være ideelle, hvis man foretrækker lunt vejr frem for varmt vejr med temperaturer på 22 grader i begge disse sæsoner. Vintrene kan være kølige, især om natten, men der er stadig masser af solrige dage i Lanjaron med temperaturer på omkring 9 grader.

Lufthavn og transport

Lanjaron bliver serviseret af Malaga Airport (AGP), og der er direkte fly året rundt fra de fleste lufthavne, flyv bla. fra Billund og København med Norwegian. Flvninger til Granada Airport (GRX) er en anden mulighed, men fly fra Danmark flyver ikke direkte. Flyvetiden til Malaga er ca. 3½ time og lufthavnen har restauranter, barer, toldfri butikker, vekslekontorer og biludlejning. Transfertiden fra Malaga Airport til Lanjaron er ca. to timer. Man kan tage et tog fra Terminal 3 til Malaga busstation og derfra en bus til Granada, hvilket vil være den billigste form for transfer. Man kan tage en taxa fra Granada til Lanjaron.
Uafhængig booking af en bil er en anden billigere og mere behagelig måde. Billeje er sandsynlig den bedste måde at rejse til Lanjaron på og vejene er i god stand, og man kører i højre side. Leje af en bil i en uge vil koste fra 600 kroner.

Strandene tæt på Lanjaron

Det der gør en ferie i Lanjaron så smuk er, at man kun er en kort smuttur fra de skønne strande i Costa del Sol. Man kan let tilbringe en dag på nogle af Spaniens mest smukke, uspolerede strande, hvoraf mange har fået tildelt det europæiske Blå Flag status. De travle feriestrande vil have livreddere og det lave vand er perfekt for små børn at leje i. Et travlt feriested med masser af aktiviteter og et natteliv eller en lille skjult bugt, valget er dit.
Nerja har nogle af de bedste strande i Andalusien, og hvis du ser efter en af de smukkeste, så tag til Playa Calahonda. Denne smukke lille strand anses for at være den mest fotograferede strand i Spanien og fiskere søsætter stadig deres både fra denne strand. Tilbring dagen afslappet i en solpavillon i skyggen udner en parasol og bliv og oplev de mageløse udsigter når solnedgangen sker ud over Middelhavet.

Byen Motril ligger faktisk på Costa Tropical og er en hurtig 40 minutters køretur fra Granada. Playa Poniente er en stor, livlig strand, hvor man kan nyde de forskellige vandsport som scuba dykning, jet ski, sejlads og fiskeri. Man kan også spille golf på den professionelle bane, der ligger ved siden af stranden og promenaden har masser af restauranter, barer og cafeterier.

Er man til lidt ensomhed så følg de lokale til El Canuelo, som ligger otte miles øst for Nerja ogved foden af Marco cliffs. Dette fantastiske stykke af bugte ligger inden i et naturreservat og er så øde som noget kan blive. En lille bus vil køre dig ned til strandområdet men der er ingen faciliteter, så husk at pakke lidt proviant og regn med at tilbringe dagen her.

Oplevelser

Her er nogle af de oplevelser du kan nyde på en kulturrejse til området

Berømt Spa by

Spa byen Lanjaron har meget mere at tilbyde end blot dens verdensberømte mineralvand. Lanjaron ligger ved foden af “the Western Alpujarras”, som gør det til base for vandrere og vandrefugle. Lanjaron ligger imidlertid også mindre end 30 minutter fra Costa del Sol’s berømte strande, og tilbyder et alternativ via denne fantastiske feriebase. Eventyrsture, strande, restauranter, vibrerende nattelic, og afslappende spas er alle noget som gør Lanjaron til sådan en populær destination.

Feriegæsterne er kommet til Lanjaron siden det 19. århundrede for at nyde regionens vand med de medicinale værdier. Spa’et tilbyder en række kur og behandlinger mod træthed inklusive Jacuzzi bade, mudder og dampbade, elektroterapi og lymfekar dræning. Dette er den perfekte måde af stresse af på og afgifte kroppen.

Sport

Der er absolut ingen mangel på sportsaktiviteter i Lanjaron. Vandring, ridning, og cykling gennem skønne ved foden af bjergene Sierra Nevada, hvilket bringer feriegæsterne tilbage til denne region igen og igen. Skisport i vintermånederne er også en populær aktivitet lige som de altid populære golfbaner. Et besøg ved kysten vil gøre det muligt at nyde nogle forskellige vandsportsgrene inklusive jet-ski, windsurfing og scuba ykning.

Udflugter

Udflugter fra Lanjaron kan omfatte den tiltrækkende by Granada som praler af skøn arabisk arkitektur samt nogle livlige restauranter og et natteliv. De berømte strande ved Costa del Sol ligger mindre end 30 minutter fra Lanjaron, hvilket betyder, at ture til Fuengirola og sågar Marbella er muligt.

Natteliv

Selv om opfattelsen af Lanjaron er en idyllisk traditionel lille by er der masser af mulighed for natteliv. Der er masser af barer og natklubber tæt ved og de vibrerende steder på Costa del Sol feriestederne er blot en kort tur væk.

Restauranter

Restauranterne i dette område er uovertruffen og tilbyder skønne traditionelle og internationale retter. En af de mest populære er den hyggelige Café Bar Health, som ligger ved vejkanten af Calle Senor de la Expiracion 28. Her får man en varm velkomst og der er en venlig atmosfære, med nogle fortræffelige Tapas på menuen.