Fodbold i Italien

Fodbold eller ‘calcio’ på italiensk, har en stor plads i mange italieneres hjerte og er en stor del af den italienske kultur. Fodbolden fylder meget i samfundet og præger i den grad medierne i landet, som endda har fået tilnavnet ‘støvlelandet’.

Den bedste fodboldliga i Italien hedder Serie A og fodboldture for at opleve de store italienske klubber er et yndet rejsemål for mange danskere. De største og mest succesfulde klubber i Italien er traditionelt set klubberne i Norditalien. Herunder er det især Juventus, Inter og Milan, som altid er løbet med både det italienske mesterskab ‘scudetto’ og har vundet titler i europæisk sammenhæng. Fra Syditalien er det Napoli som har haft det største succes, især mesterskabet i 1990 med Diego Maradona på holdet er et højdepunkt for klubben. De to Rom-klubber Lazio og Roma er et kapitel for sig selv. I forhold til titler og succes, har de altid stået i skyggen af klubberne fra Norditalien, men det romerske lokalderby ‘Derby della Capitale’ er derimod blandt de mest berømte og efterspurgte opgør at opleve i hele Europa.

Fodboldture til Italien er en helt særlig oplevelse. Som med alt andet, har Italienerne deres egen måde at gøre tingene på og dét at opleve en kampe live i Italien på stadion, er meget anderledes end i f.eks. England og Tyskland, hvor kommercialiseringen og det moderne har overtaget. I Italien er stadions ældre og charmen ved at tage på stadion er meget mere udtalt. Selve fodboldoplevelsen er mere intens og ægte. Passionen for spillet sidder uden på tøjet for ‘tifosi’ i alle aldre og uanset køn.

Som fodboldtilskuer i Italien skal du være ekstra opmærksom på at dit navn skal stå på billetten. Køber du billet via klubbernes hjemmesider bliver det trykt på billetten, som skal vises sammen med billede-id ved indgangen til stadion. Køber du en billet på gaden foran stadion, skal du huske at få rettet navnet på billetten. Typisk ordnes dette i boder omkring stadion. Billetpriserne i Italien er relativt lave, sammenlignet med de andre store fodboldlande, typisk kan billetter købes til 100-300 kr. alt efter hvem der spiller.

Læs mere om fodboldrejser til Italien på VisitFootball.dk og rejser du med børn kan jeg også anbefale dig at læse om disse  5 tips til en fodboldoplevelse med børn