Ferieboliger i Thailand

Det er efterhånden mange år siden de første danskere rejste på charterferie til Thailand. Landet har i mange år været danskernes foretrukne rejsemål i Østen; bl.a. på grund af det stabile, varme klima og fordi landet generelt ikke har oplevet de store omvæltninger. Derfor er Thailand er et godt bud på at komme væk fra det danske vintermørke og kulde og frem til et varmt land med et lavt prisniveau.
Man kan leje feriebolig i Thailand hos mange udbydere; dette har gjort, at kvaliteten af disse boliger med årene er blevet bedre og bedre. Har man været i Thailand flere gange, vil det være naturligt for mange at overveje køb af feriebolig i Thailand; enten som egen bolig eller som time-share.
Der er mange fastboende danskere i Thailand; både i Bangkok og mange af ferieområderne som fx HuaHin, Phuket og Pattaya. Hvis man som bosiddende dansker har brug for lidt dansk kultur, er der derfor mange muligheder, og man kan føle sig tryg som ny boligejer. Faktisk kan man i byen Jomtien finde en hel gade med danske barer!
Naturligvis er der også mange danskere, der lejer eller køber feriebolig i Thailand, som er interesserede i at komme så langt væk fra Danmark og danskere som muligt. Heldigvis er der plads til alle i det eksotiske Thailand, som er 12 gange større end Danmark.
Overvejer man at investere i feriebolig i Thailand, skal man vide, at det ikke umiddelbart er muligt for udlændinge at købe en feriebolig i Thailand, fordi en udlænding ikke kan eje jord i landet. Der findes forskellige lovlige måder at arrangere sig ud af dette på; hvor man fx leaser jorden. Det er dog nødvendigt med rådgivning, såfremt man ønsker at købe en feriebolig i Thailand. Der er mange udbydere, og det er vigtigt, at man kan have tillid til udbyderen.
Enklere er det at købe en ferielejlighed. Her gælder en regel om, at hvis selskabet, der bygger lejlighedskomplekset er mindre end 49% udenlandsk ejet, kan man købe en lejlighed i ens eget navn. Så hvis man er bekymret for det komplicerede system, hvorigennem man kan sikre sig råderet over et hus, er det bedre at satse på en lejlighed som éns feriebolig i Thailand.
Det er forståeligt, at mange har forelsket sig i det skønne land, og gerne vil bo der, og det er da også sådan, at prisudviklingen de seneste år har gjort investering i Thailand fordelagtig.