Et par rejsetips om Algarve

Algarve er berømt for det fantastiske klima, ubegrænsede fritidsfaciliteter og den venlige gæstfrihed. Dejlige strande ligger langs kysten, lige fra ugenerte vige med fantastiske klipper til store strækninger med gyldent sand. Tag en tur op i bjergene og se særprægede landsbyer, pinjeskove og vinmarker. Store strækninger med frodige golfbaner og smukke marinaer tilføjer det kosmopolitiske til et område, som ellers står fast på traditioner og familieorienteret kultur – og året igennem møder tilrejsende med en varme så intens som solen selv.

På stranden i Algarve

Algarve kan prale af at have nogle af de bedste strande i Portugal. Kombinationen af gyldent sand og varmt vand tiltrækker besøgende år efter år til denne fantastiske kystlinje.
Kilometervis af gyldent sand er et godt tilbud til solelskere. De friske, rene bølger fra Atlanterhavet skvulper mod strandene – og byder på et afsvalende dyp, når solen bliver for varm. Strandene vest for Faro er en lang række af smalle vige og bugter, afgrænset af smukke klippeformationer, hvoraf de mest storslåede ligger omkring Lagos.

En af mange smukke strande på Algarve

Dage spækket med oplevelser i Algarve

Når man har fået nok af solen, sandet og surferlivet, så er der mulighed for at besøge én af Algarves mange turistattraktioner, som ligger spredt ud over området. Vandlande er en ekstremt populær måde at køle af på i solskinnet. Der er også et aqua-center med levende shows og optræden af sæler, delfiner og papegøjer.

At tage toget på en spontan sightseeing er en fantastisk og billig måde at se egnen på. Man kan starte i Lagos, med kurs ind i landet og gøre stop i Faro og hermed få en ægte smag på portugisisk levevis.

Udendørs sport og fritidsaktiviteter findes til overflod i Algarve – takket være det fantastisk solrige klima og en række faciliteter bygget til formålet. Golfspillere er bogstavelig talt i paradis her med et stort udvalg af smukke, udfordrende og baner i verdensklasse at vælge imellem. Et stort udvalg af fiske- og bådture udgår fra de fleste feriesteder. Vandsportsaktiviteter, tennis og fiskeri er også meget populært på denne kystlinje – ligesom svømning og snorkling er det.

Her følger i et par hurtige tips til oplevelser..

 • Inde i landet finder man uspolerede landlige steder, som er perfekte til trave- og cykelture samt ridning.
 • Besøg aqua-parken Zoo-Marine og svøm med delfiner eller nyd et af de fantastiske aqua-shows.
 • Ønsker man mere sjov, så sæt kurs mod én af de fire vandparker langs kysten – Slide and Splash i Lagoa har noget for enhver aldersgruppe.
 • Køb lervarer i Porches, en landsby så smuk som et postkort nær Lagoa.
 • Gå på volden ved kastellet fra det 12. århundrede i den gamle mauriske hovedstad Silves.
 • Sæt kurs mod Monchique bjergene og prøv det krystalklare vand i et historisk romersk kurbad.
 • Tag en bådtur til klippeskulpturerne og grotterne ved Ponta da Piedade mod vest, eller Vilamoura marinaen og havgrotterne mod øst.
 • Se solnedgangen ved ”Fim do Mundo” – Portugals ”verdens ende” ved Cape St. Vincent.
 • Shop til du segner i Forum Algarve shopping-centret i Faro eller Algarve Shopping i Guia – og se så, om du har en heldig hånd på den 10-keglers bowlingbane.
 • Besøg én af de mange restauranter i Guia og prøv den berømte portugisiske ret med kylling, Piri-Piro eller grillede sardiner.
 • Der er to store shopping-centre og et indkøbsområde i Guia og Faro, og her tilbydes et bredt udvalg af forretninger, restauranter, biografer og en 10-keglers bowlingbane.

Shopping

Livlige markeder afholdes hver uge på mange feriesteder og i landsbyerne, med farverige stande læsset med lædersko, tasker, håndlavet keramik, kobber- og sølvsmykker. Håndvævede kurve og dekorative fliser finder man også i dette område. Lokale markeder er en god måde at købe friske produkter på, lige fra mandler og oliven til appelsiner.