Torrox, stand og hvis landsby

En kulturferie i Torrox er en kombination af et populært strandferiested ved Torrox Costa og selve den hvidvaskede landsby, Torrox. Det livlige feriested ved stranden har længe været en favorit blandt familier og par, som ser efter et afslappet feriested med et godt natteliv og mulighed for ture til spanske byer som Malaga, Marbella og Granada. Torrox har også let adgang til traditionelle byer blandt det dramatiske landskab i Sierra Tejeda, hvor man kan nyde en ridetur, spille golf, cykle og klatre. Fem miles væk afholdes der koncerter med lys på lampen i de store grotter i sommermånederne.

Torrox har virkelig alt hvad man kan ønske sig på en ferie i Spanien inklusive strande med det Blå Flag status, traditionelle og internationale restauranter og adgang til vand- og forlystelsesparker. Feriestedet ved stranden har en livligere ferieatmosfære end de mange afsides strande og små landsbyer med mulighed for afslapning ved idylliske smukke steder.

Hvornår skal du rejse

Der er solskin året rundt i Torrox, men sommermånederne er de mest populære, og strandene vil være godt fyldte. Vejret om sommeren vil være varmt, og højsæsonerne i Påsken og i skoleferien i oktober måned vil sætte priserne i vejret. Der er også varmt vejr i foråret og om efteråret, og her kan man opnå rabatter med hensyn til fly- og indkvartering. Vinteren har en pæn portion solskin, nedsatte priser og man får en god ferie med solskin.

Vejret
Man har garanteret solskin og høje temperaturer i Torrox i sommermånederne. Dagtemperaturen vil nå op på over 30 grader, medens aftenerne vil have en behagelig temperatur på 20 grader. Regnen forstyrrer ikke sommerferien, da regnen hovedsagelig falder fra november til marts måned. Forårs- og efterårssæsonen er varme med temperaturer på omkring 20 grader, og det er stadig muligt at bade. Vinteren vil være køligere med omkring 17 grader, hvilket er det samme som en varm forårsdag i England, og her vil man endda være udsat for at det regner.

Lufthavn og transport
Torrox serviceres af Malaga Lufthavn (AGP) og der er direkte fly fra lufthavne i Danmark med en flyvetid på ca. 3½ time. malaga Lufthavn har mange faciliteter som udlejning af biler, barer og restauranter samt vekslekontorer. Transfertiden fra lufthavnen til Torrox er lidt under en time og taxaer koster ca. 70 euros. Tog,busser og taxaer afgår fra Terminal 3 og taxaturens pris skal aftales før afgang.

Uafhængig online bestilling af en privat shuttle er en god måde og den billigste måde til Torrox. Privat transfer koster omkring 44 euros per person baseret på at man er to der deler. Billeje er en anden økonomisk måde og priserne starter her ved 90 euros for en uge. Billeje er et udmærket valg hvis man ønsker at udforske Costa del Sol lidt; de større veje er i god stand, og man kører i højre side.

Strandene i Torrox
Torrox ligger i den østlige del af Costa del Sol, hvor der ligger mange smukke og uspolerede strande. Strandene langs kysten har fint gråt sand, og mange har opnået det Europæiske Blå Flag på grund af renheden på strandene, kvaliteten af vandet og sikkerheden, da der er livreddere på strandene. Med let adgang til strandene ved Nerja og de store strande ved Torrox Costa er man aldrig langt fra en livlig strand eller en afsides lille bugt.
Ferrara Playa er en af de største strande i Torrox og er et ideelt sted at leje en solvogn og en parasol og så bare slappe af medens børnene leger i det lave vand. Den lange promenade har et udvalg af cafeterier og restauranter, der serverer internationale retter. Disse Blå Flag strande er populære i sommermånederne, så kom tidligt, for at være sikker på at finde en plads.

Playa de El Morch ligger i den vestlige ende af Torrox’s kyst, og denne 1200 meter Blå Flag strand er meget populær blandt vandsports entusiaster; Scuba Doo dykkercenter ligger ved promenaden. Denne smukke strand er populær i sommermånederne og fiskerne søsætter stadig deres både her. Der er masser af restauranter og strandbarer, hvor man kan få sig et eftermiddagsmåltid eller andet spiseligt i løbet af dagen.
Tag til vigene og bugterne lige uden for Nerja, hvis man ønsker en mere rolig strand og ønsker at undgå de store skare af mennesker. El Canuelo er en smuk lille skjult strand midt i et udset naturreservat. Der er ingen faciliteter her på denne strand, så tag lidt proviant med og nyd dagen, men bliv til om aftenen og nyd den fantastiske solnedgang.