Salzburgfestspillene – Kulturrejse til musikfestival i Salzburg

Tænk på Salzburg i Østrig og de fleste vil nok tænke på musik. Sådan har jeg det med Salzburg og foruden musik byer byen på mange andre oplevelser til en kulturrejse. Byen har en spændene historie, en charmerende bykerne og ligger i de skønneste omgivelser omgivet af bjerge.

Musikfestival  i Salzburg

Europas førende musikfestival Salzburgfestspillene Salzburg, Østrig Mozarts fødeby og dens naturskønne beliggenhed er passende omgivelser for Europas største og mest betydelige årlige musikbegivenhed. Mere end 180 fremførelser af et klassisk og moderne repertoire, bl.a. operaer, symfonier, orkester- og solistkoncerter, finder sted rundt omkring i byen – man skal regne med, at der er udsolgt til de helt store navne lang tid i forvejen (medmindre man er villig til at betale hotelpersonalet kæmpebeløb til deres sortbørsforbindelser). Det er nemmere at få billetter til matinékoncerterne – kammermusik eller kirkekoncerter, de  er dog ikke til at kimse ad.

Hoteller i Salzburg

Under festspillene – eller på et hvilket som helst tidspunkt, man skulle hungre efter luksus – kan man bo på Salzburgs Hotel Schloss Mönchstein. Dette tårnprydede slot fra 1300-tallet, bygget som sommerbolig for ærkebiskopperne af Salzburg, ligger oppe over byen, omgivet af haver og en 10 ha stor park, blot 10 minutters kørsel fra den historiske bymidte. Det er blevet nyindrettet, og dets parketgulve, orientalske tæpper, blyindfattede ruder, 1700-talsmøbler og lille kapel, der går tilbage til mindst 1500, vidner om hotellets rige historie; gæster som zar Alexander 2. af Rusland og Mozart selv har slået sig rigtigt løs her. Men det er de moderne bekvemmeligheder på de 1o7 værelser, der har skaffet dette næsten teateragtige hotelmiljø sine fem stjerner. Et ophold i Tårnsiten får gæster til at føle, at det dobbelte antal ville have været passende. Der findes dog også mange andre gode hoteller i Salzburg også i en helt anden prisklasse, dog skal du være opmærksom på at hotelpriserne er ganske høje under festivalen og du skal bestille dit hotel i god tid.

Information om Salzburgfestspillene

Fremførelser forskellige steder overalt i Salzburg. Salzburgfestspillene kan opleves fem uger fra og med sidste uge af juli. Du kan læse meget mere om festivalen og om Salzburg på www.salzburgerfestspiele.at