Makadonien, Epiros og det vilde højland mod nord i Grækenland

Grækenlands nordligste region hedder Makedonien, som bestemt ikke må forveksles med nabolandet, der har taget det samme navn og dermed forårsaget nogen politisk forvirring på Balkan. Der er ikke mange danske rejesbureauer som arrangere kulturrejser med dansk rejesleder til denne del af grækenland, men vil du reje til Grækenlan på kulturrejse på egen hånd, venter der spændende oplevelser i denne del af landet

Makadonien

Makedonien ligger sammen med Epiros mod vest tværs over den sydlige spids af balkanhalvøen. det er, hvor Olympos-bjerget – den sagnomspundne bolig for de gamle guder – stikker gennem skyerne til den krystalblå himmel, hvor Prespa-søerne på grænsen til Albanien ligger som et perfekt tilflugtssted for naturelskere, og hvor de mystiske munke messer deres 1.000 år gammel hymner på Aathos-bjerget, som grækerne berettiget kalder det hellige bjerg, og som tiltrækker mange fredssøgende pilgrimme, deriblandt prinsen af Wales. Epiros, der er det nordvestlige hjørne af Grækenland, støder op til Albanien mod nord og de joniske øer Korfu og Paxoi mod vest. Epiros’ landskab kan måle sig med et hvilket som helst andet i Schweiz eller Østrig, og dets fantastiske granklædte bjerge skal bestemt ses, før man tror det.

Du kan læse mere om de forskellige områder i Grækenland her på bloggen om kulturrejser.

Kulturrejse til Samarina i Grækenland

De, som virkelig ønsker at udforske den oprindelige kultur på Balkan, skal tage til denne landsby, der ligger 1.550 m over havet. Om sommeren er Samarina mødested for Vlachoi’erne, som er en græsk minoritet, der lever over hele Grækenland, og som taler et sprog, der er beslægtet med rumænsk. Vlachoi’erne holder stadig fast i deres farverige traditioner ,hvilket også omfatter deres stolthed og store gæstfrihed. I nærheden af landsbyen ligger Aziz Aga-broen, der er opkaldt efter en tyrkisk høvding, og som byggede den i 1727 for at hjælpe med at afkorte rejsen for handelskaravanerne, der rejste mellem Makedonien og Epiros.