Afbudsrejser og restpladser til Italien

Er du blandt de mange som ikke har fået købt rejse til Italien og gerne vil på ferie inden for de nærmeste uger så er der flere muligheder for at finde billige restpladser, uanset om du vil flyve til Italien eller på kør-selv ferie i din egen bil.

Søg billige afbudrejser og restpladser til Italien online

Blandt de mest besøgte feriedestinationer i sommermånederne er rejsemål som Bibione nord for Venedig og Cefalu på Sicilien blandt de mest populære, mens Toscana og Umbrien specielt er velbesøgte i foråret og efteråret.

Du kan læse meget mere om kulturrejser til Italien her på bloggen hvor du finder tips og gode råd om alle regioner i landet.

 

 

De glemte jernbaner – oplev Italien på en helt ny måde

Du har nu muligheden for at opleve Italien på en helt ny måde. Det vil sige: Helt ny er den ikke. For “Dagen for de glemte jernbaner” – eller “Giornata delle ferrovie dimenticate”, som den hedder på italiensk – har eksisteret i de sidste syv år og vil med årets begivenhed, der finder sted den 8. marts (2015), nå op på den ottende udgave i alt. Men ikke desto mindre vil den efter al sandsynlighed stadig være ny for mange af de tusindevis af danskere, der hvert år rejser til Italien og som ikke før har haft kendskab til begivenheden.

Fortidens trafikale pulsåre

På denne dag vil der være fokus på alle de gamle jernbaner i Italien, der er blevet nedlagt på grund af manglende passagertal, suspenderet fra tjeneste af administrative årsager, overhalet af tidens teknologi – eller af endnu andre, ukendte årsager er forsvundet fra nutidens italienske landkort over togstrækninger.

Tusinder af mennesker rundt omkring i Italien – fra Apulien i syd til Lombardiet i nord, fra Sardinien i vest til Veneto i øst – vil samles i grupper for at vandre, cykle eller ride gennem de smukke italienske landskaber, mens de følger disse efterladte spor fra fortiden, der engang udgjorde landets trafikale pulsåre.

Oplev Sardiniens første jernbane

I nogle tilfælde vil der sågar blive sat tog ind på udvalgte strækninger, så man kan genopleve de glemte jernbaner i deres rette element, ligesom der på visse ruter også vil være inkluderet besøg på jernbanemuseer og i gamle jernbane-tunneller, depoter og områder af særlig arkitektonisk, landskabsmæssig eller historisk karakter. Der vil også indgå foredrag om fortidens jernbaner og film-forevisninger visse af stederne.

Blandt de mange glemte jernbaner, du har mulighed for at opleve den 8 marts, er Sardiniens første jernbane, der åbnede den 2 maj 1865, og som i begyndelsen blev brugt til at transportere mineraler fra minen San Leone ved byen Assemini til Caporetta-kysten. Her vil der også være en guide med på turen, som vil fortælle de deltagende gæster om jernbane-rutens unikke historie.

Du kan finde flere informationer om “Dagen for de glemte jernbaner” på dens officielle hjemmeside (bemærk, at hjemmesiden desværre kun findes på italiensk).

Rejser til Italien

Hvis du skulle få lyst til at opleve Italien og “Dagen for de glemte jernbaner”, er der mange danske rejsebureauer, der arrangerer rejser til landet. Ét af dem er Hideaways, der fokuserer på særligt udvalgte hoteller i Italien.