Calahonda, sol, strand og kultur

Calahonda er et af de mest populære og moderne feriesteder på Costa del Sol og har alle de faciliteter, du behøver til en stressfri ferie. Dette opreklamerede internationale feriested kan prale med fem første klasses golfbaner, tennisbaner, en rideklub og selvfølgelig masser af smukke strande. Ferier i Calahonda er meget populært blandt familier, par og grupper, og der er et bredt udvalg af indkvartering af lejligheder, luksusvillaer og feriekomplekser. Hvis du ønsker at forlade stranden eller hotellets pool, så kan du tage på udflugt til den fortryllende Marbella og Malaga og steder så som Puerto Banus og Torremolinos med deres natteliv.

Hvornår skal du rejse

Calahonda kan prale af at have et af de bedste klimaer i hovedlandet Spanien, og sommermånederne er lange og varme, og feriestedet vil være fyldt. Vejret er varmt det meste af året, hvilket betyder, at der i lavsæsonen, som er foråret, efteråret og vintermånederne, stadig er masser af solskin. Månederne i lavsæsonen er den periode, hvor det er muligt at opnå rabatter på både fly og indkvartering, og man vil virkelig kunne finde nogle gode ferietilbud. Hvis du foretrækker en mere afslappet atmosfære, så vil lavsæsonmånederne være det ideelle tidspunkt at undgå de store mængder af gæster på.

Vejret

Calahonda bader sig i et varmt solrigt og tørt klima i det meste af året med en gennemsnitstemperatur på omkring 22 grader. Juli og august har maksimumtemperaturer på 30 grader i dagtimerne og aftenerne vil være behagelige med 20 grader. Det regner næsten aldrig om sommeren, men det kan ske fra november til marts måned. Det er varmt om foråret og efteråret, hvor man har oplevet temperaturer på 30 grander fra maj til oktober måned selv om 23 grader er det normale. Calahonda nyder i stor stil solskinnet i vintermånederne og temperaturer i december på omkring 17 grader.

Lufthavn og transport

Direkte fly til Malaga lufthavn (AGP) er muligt året rundt fra de fleste lufthavne i Danmark, du kan bla. flyve direkte fra Aalborg, Billund, Århus og København med flyselskaber som Ryanair, Norwegian, Vueling og SAS. Flyvetiden er ca. 3½ time og transfertiden fra Malaga Lufthavn til Calahonda er ca. 30 minutter. Malaga er en moderne lufthavn med toldfri forretninger, vekslestande, barer, restauranter og biludlejning.

Individuel online bestilling af en privat bil til brug ved transfer koster ca. 30 euro pr. person. Ønsker man selv at køre, er det en god måde, hvis man ønsker at udforske Costa del Sol, og man kan bestiller biler online. Prisen på en lejet bil er rimelig, og vejene i Costa del Sol er gode, og man kører i højre side.

Strandene i Calahonda

Costal del Sol har nogle af de smukkeste strande i Spanien, og strandene i Calahonda er ingen undtagelse. Disse gyldne og grå sandstrande skråner svagt ind i det lavvandet Middelhav, som er ideelt til scuba dykning, snorkling og badning. Flere af disse smukke stande har fået tildelt det europæiske Blå Flag og er en af årsagerne til, at Costa del Sol konstant ligger på toplisten over en populær feriedestination.

Puerto Cabopino er en vældig stor strand, som er blevet kaldt den bedste strand, men formået at blive hemmeligholdt i Costa del Sol. Denne uspolerede godt skjulte strand er meget populær blandt familier takket være det sikre vand og de tilstedeværende livreddere. Det gamle udsigtstårn giver mulighed for fantastiske udsigter til Marbella og sågar til Gibraltar og Nord Afrika. Det er muligt at dyrke vandsport i den nærliggende marina, og Puerto Cabopino faciliteterne omfatter strandbarer, restauranter og solpavilloner som kan lejes.

De livlige strande i Marbella ligger kun 10 minutters kørsel fra Calahonda, og Nagueles stranden er en af de bedste, hvis du er vandsportentusiast. Windsurfing, jet skiing og vandcykler findes her, men mange vandsport klubber i dette område har også paragliding, bananbåde og dybhavsfiskeri. Hvis du tåler højder, kan du “parasail” langs kysten og flyve over Puerto Banus og Mistral Strandene.

Der findes mange øde strande i bugterne i Calahonda, men hvis du ønsker en øde strand, så tag køreturen på 20 minutter til strandene i Estepona. Strande som El Saladillo ligger så langt væk, at de ikke er overfyldte i sommermånederne. Havvandet er varmt, klart og perfekt til at snorkle i, og der er en strandbar, hvor man kan spise friskfanget fisk, medens man nyder stilheden langt væk fra de store flokke af mennesker.

Oplevelser

Her følger nogle oplevelser på en kulturferie i området

Strandene

Calahonda Beach strækker sig over 20 kilometer, og går man mod vest, vil man komme til Marbella. Calahonda’s kyst er fyldt med sandede vige og bugter, og det er ikke svært at finde et øde sted, hvor man kan strække ud og slappe af. Vandsport er populært i dette område, og windsurfing, jet-skiing, og dykning er blot tre slags vandaktiviteter, som er muligt.

Golf

Golfelskere er der kælet godt for i Calahonda, og der er 10 golfbaner inden for en radius på 10 kilometer i dette område. Det varme klima gør, at golfspillerne kan tage første slag når som helst på dagen og om aftenen. Golfbanerne La Cala Resort, La Siesta, og Santa Maria er alle førsteklasses og har fantastiske udsigter over Middelhavet og landskabet omkring, medens man indtager det klippefyldte stykke af golfbanen og de grønne områder.

Dagsture

Dagsture fra Calahonda bør omfatte en tur til Marbella. De dyre designer butikker, første klasses restauranter og den opreklamerede marina gør Marbella til et spændende sted at tilbringe dagen, medens man iagttager befolkningen. En tur til Fuengirola som har flere spændende vandland med nok forlystelser og vandrutsjebaner til at underholde børnene (og ungdommelige sjæle) i timevis. Gå ikke glip af at se de små spanske byer så som f.eks Mirajs,hvor feriegæster kan slappe af og nyde et mere traditionelt spansk levevis.

Restauranter

Der er et stort antal af spisemuligheder på de utallige restauranter i Calahonda.Feriegæster kan spise på traditionelle, orientalske, fiskerestauranter samt italienske restauranter. Ønsker man et endnu større udvalg så tag til Marbella, hvor spisestederne er noget opreklamerede men benyt chancen til at indtage dit måltid ved siden af berømtheder i marinaens restauranter. Det er den ekstra udgift værd!