Vandrestier på Madeira og Azorerne blandt verdens bedste

Rejsemagasinet ‘BootsnAll’ har tildelt både Madeira og Azorerne pladser blandt de 8 mest unikke steder i verden at tage på vandretur.

Madeira – lavada-vandring

Selvom øen blot er omtrent dobbelt så stor som Bornholm, er Madeira kendt for en stor variation i natur og landskab, der er oplagt at udforske på vandreture.

Madeira er desuden berømt for det omfattende netværk af vandingskanaler, lavada’er, med sideløbende vandrestier, som løber både på tværs og langs af øen. Lavada-stierne findes i flere sværhedsgrader lige fra dem, som går igennem klaustrofobiske tunneler og på kanten af dybe kløften til mere familievenlige stier, som også fører forbi spektakulære udsigter og gennem unik natur. En vandring på en lavada-sti på Madeira er således både for folk som søger en udfordring, og for dig som blot vil have en enestående mulighed for at komme tæt på Madeiras enestående plante- og fugleliv.

Læs mere om vandrestier på Madeira i Indlægget: Levadaer på Madeira

Azorerne – vandretur på Pico

Ifølge ‘BootsnAll’ er Ilha do Pico i øgruppen Azorerne en unik vandreoplevelse på grund af vandrestien ‘Vinhas da Criacao Velha’, som over 8 km tager dig gennem et fremmedartet vulkansk landskab krydret med små sandstrande og vinmarker. Et smukt vinavlerlandskab der er så specielt, at det er optaget på UNESCOs liste over verdensarv. På vandreturen vil du også se gamle kulturspor i form af f.eks. gamle spor i lavaen fra tungtllæssede vinkærrer.