The Ring of Kerry, måske den smukkeste strækning i Irland

En drømmerute og en victoriansk skønhed, The Ring of Kerry og The Park Hotel Kenmare i Kenmare, Kerry. Er du på kulturrejse til denne del af Irland så må du ikke snyde dig selv for en stor natur oplevelse.

Hvis Irland er én stor, naturskøn rute, er den berømte Ring of Kerry den strækning, der oftest opsøges på grund af den helt enestående skønhed. Selv om den ikke længere er nogen hemmelighed, er der udsigter nok til alle. Med Killarney som start- og slutpunkt kommer man igennem en betagende række gråblå kystlandskaber ad det, der mere prosaisk kaldes N70 og N71, en 175 km lang kystvej, der følger Iveragh-halvøens bakker og dale og byder på noget af Irlands mest overdådigt smukke natur. Blot én lille afstikker, og man befinder sig i helt uberørt terræn uden en turistbus i sigte – og kun med trafikpropper af den firbenede slags. Ud for kysten kan man se det forrevne omrids af de gådefulde Skellig-øer. På Skellig Michaels nøgne, stejle skråninger ligger der klosterruiner tilbage fra 600-tallet; på krydstogter kommer de besøgende tæt på disse øer, men det er ikke tilladt at gå i land. Killarney er det hyppigste udgangspunkt for rundturen Ring og Kerry, og ligger ca.  130 kilometer sydvest for Shannon og omkring 300 kilometer sydvest for Dublin.

Kenmare

Undgå højsæsonens tætte strøm af turistbusser i Killarney, og benyt i stedet den lillebitte, maleriske Kenmare som udgangspunkt. Denne markedsby fra 1800-tallet kan sole sig i tilstedeværelsen af Packie’s, et hyggeligt bistro-agtigt sted, hvis menu er kendt vidt og bredt for såvel det enkle (irsk stuvning, lammeribbenssteg) som det raffinerede (gratin af krabber og rejer eller dagens ret på tavlen).

Park Hotel Kenmare

Senere kan man tage ind på Park Hotel Kenmare, et af Irlands mest udsøgte herregårdshoteller. Det lidt dystre gråstenshus fra 1897 er blevet kendt for mange ting: dets brogede, men ypperlige samling af antikviteter, originalmalerier og gobeliner; et venligt og imødekommende personale, der til perfektion forener den uimodståelige blanding af fuldendt effektivitet og irsk venlighed; en varm, indbydende atmosfære, en navnkundig restaurant, der byder på et irsk-vesteuropæisk køkken; og en 18-hullers golfbane med bjergtagende udsigter. Den førnævnte overdådige naturskønhed har længe gjort dette hjørne af det sydvestlige Irland til et af landets mest tillokkende.