Sheen Falls lodge i Irland

Sheen Falls lodge er et hotel beliggende i Kenmare, Kerry, i Irland. Sheen Falls Lodge ligger kun et par kilometer uden for Kenmare, og ca. 170 kilometer sydvest for Shannon.

Den kønne Kenmare byder på en meget høj standard for indkvartering og spisesteder for så lille og beskeden en by. Et af de feriehoteller, der har været med til at sætte Kenmare på landkortet, er Sheen Falls Lodge, der putter sig trygt mellem halvtropiske haver og skovstier under gigantiske fyrretræer. Dets betagende placering ud til Kenmare-bugten, mellem Sheen-floden og dens brusende vandfald, kan beundres fra de fleste af de rummelige, smukt udstyrede værelser – selv om gæster tilbringer det meste af deres tid ude i naturen. Golfstrømmen opvarmer bugten og giver et tempereret klima med et væld af bregner, palmer, kameliaer og fuchsiaer – kan dette virkelig være Irland? Det er den slags klima, der får gæster til at kaste sig ud i de utallige aktiviteter, stedet kan tilbyde, bl.a. en 24 km lang strækning med privat laksefiskeri langs Sheen-floden.

For dem, der vover sig uden for hotellets 120 ha, er der inden for en radius af 80 km seks turnerings-golfbaner (bl.a. Waterville, der jævnligt nævnes som en af Irlands fem bedste), eller man kan tage en stille køretur til den smukke Beara-halvø eller til bjergområdet Macgillycuddy’s Reeks. Men dagens højdepunkt indtræffer hjemme på hotellet, når man sidder i La Cascade Restaurant og gennem de brede vinduer kan beundre de projektørbelyste vandfald. Den kendte køkkenchef Chris Farrell står for den helt igennem irske servering, der gentagne gange er blevet rost for anvendelsen af lokale råvarer. Slutresultatet er altid uforligneligt, som alt andet på Sheen Falls Lodge. Rejser du på kulturrejse til Irland i august så sæt kryds i kalenderen den 15. august for det traditionelle lokale marked. Læs mere om udvalgte hoteller i Irland her på bloggen om kulturrejser.