Seværdigheder i Lombardiet

Du kan her læse om seværdigheder i Lombardiet og finde inspiration til en kulturrejse til den smukke italienske region, der blandt andet byder på de såkaldte Hellige Bjerge, forhistoriske klippehuler, kirkekunst af Leonardo da Vinci og verdens mest berømte operahus.

Bredt udbud af kulturoplevelser

De naturskabte, kunstneriske og arkitektoniske rammer i Lombardiet byder på et bredt udbud af kulturoplevelser. Af UNESCO-steder kan nævnes: Mantua, anført af Gonzaga og Sabbioneta, den ”ideelle by” fra den italienske renæssance. De hellige Bjerge, en guddommelig rute i området ved Varese og Ossuccio. De forhistoriske klippemalerier i Camonicadalen. Jernbanenettet, der går gennem bjergene ved Albula og Bernina. Den industrielle bebyggelse ved Crespi d’Adda fra det 17. århundrede, og endelig Milano, med sin kirke Santa Maria delle Grazie, der indeholder ”Den Sidste Nadver”; et berømt kalkmaleri af Leonardo da Vinci.

La Scala

Et andet vigtigt arkitektonisk værk i Milano er det berømte La Scala Operahus. Den monumentale Duomo (Milano katedral) er absolut ekstraordinær, fremstillet i hvidt marmor og dedikeret til Jomfru Maria.

Når du rejser til Monza, bør du besøge naturparken. Den rummer Monza-banen, en moderne motorsportsbane. Også Kongehuset og katedralen, der beskytter den gamle ”jernkrone”, og antageligt er fremstillet af et af sømmene fra korsfæstelsen, bør aflægges et besøg.

St. Salvatore-klostret

I Brescia er St. Salvatore-klostret en særlig interessant bygning; Cremona er stadig berømt for sine traditionelle violinbyggere – hvor Stradivarius var den første mester. Pavia er byen ”med de ethundrede tårne” og med Viscontislottet, og Pavia er berømt for sit universitet. Varese er ”havernes by”.

Der er desuden mange muligheder for bjergbestigning og for vintersport i Lombardiet, fra turene på Mount Grigna eller Resegone (Lecco) til skisportsstederne i Bormio, Livigno og Medesimo.