Seværdigheder i Molise

Når man skal udforske Molise på en kulturrejse, bør man starte ruten fra Campobasso, en by rig på historie og kultur og domineret af det majestætiske Manforte-slot. Specielt vigtigt er Det samnitiske Museum, der udstiller dyrebare levn fra det folk, der boede i området fra præhistorisk tid til samnitter-perioden.

Spændende historiske og kulturelle byer

Den historiske by Isernia er også meget interessant, med sine bjerge fra det 11. århundrede og det gamle forhistoriske område, der ligger lige uden for bebyggede områder.

To små byer, hvor de gamle håndværk stadig udøves, er også et besøg værd. Agnone, hvor man har specialiseret sig i fremstillingen af klokker til de mest betydningsfulde kirker i verden, og Scapoli, byen med sækkepiberne, der har dedikeret et museum til dette gamle musikinstrument.

Arkæologiske steder i Molise

Molises arkæologiske steder er meget vigtige, såsom samnitter-byen Pietrabbondante med sit smukke teater, Sepino med ruinerne af romerske bygninger, og Larino, der kombinerer dyrebare romerske levn med et strålende eksempel på middelalderlig kunst.

Andre byer af betydning er Termoli, et turiststed og en berømt havn, med det statelige Svevoslot og den romanske katedral, og Venafro med Pandone-slottet, den romanske og de romerske og før-romerske arkæologiske ruiner.

Slotte og kirker

Der er adskillige slotte i Molise, som for eksempel det ved Pescolanciano, såvel som klostre og helligdomme, herunder Benedectine Badia di San Vincenzo al Volturno, helligdommen Addolorata di Castelpetroso og Helligdommen Canneto i Roccavivara.

Endelig findes der fremragende eksempler på romansk arkitektur såsom St. George Kirken i Petrella Tifernina og kirken Santa Maria della Strada i Matrice.

For sportselskere er Campitello Matese et must – det mest snerige skisportssted i det centrale Syditalien.