Se Siena – Italiens smukkeste middelalderby

Siena er Italiens mest markante middelalderbyer og en af landets mest seværdige byer i det hele taget. Ikke meget har ændret sig i byens gamle centrale del de sidste 800 år – og det er netop byens charme.

Byens centrale plads, Piazza del Campo, er kendt verden over og det er helt fortjent, at man finder ikoniske billeder af den mange steder. Piazza del Campo er Sienas hjerte og sjæl.

Det er også her på Piazza del Campo det verdensberømte klassiske hestevæddeløb Il Palio, hvor byens mange gamle traditionsrige kvarterer kæmper mod hinanden, løber af stablen hver sommer.

Den store centrale plads kan nydes fra Bar Il Palio, hvor man har godt udsyn. Bemærk også Sienas rådhus – det passer perfekt ind i dette Italienske torv, når det er bedst.

Sienas gamle universitet

Sienas stolte gamle, hævdvundne universitet er stadig blandt de vigtige i Italien, og der kommer ikke sjældent banebrydende ny forskning fra den relativt lille italienske middelalderby.

Siena er på trods af de mange seværdigheder – at det faktum at byen i sig selv er en fantastisk seværdighed – ikke overrendt eller turistet. Det skyldes nok, at byen dagligliv ikke er centreret om turisme. De lokale har deres eget liv og deres egne traditioner, som de holder i hævd for deres egen skyld. Det giver et mere autentisk præg end byer, der laver shows for turisternes skyld.

Der mangler heller ikke noget, hvad restauranter og barer angår. De lokale er et livligt folk, der nyder at gå ud at spise og more sig. Og det kommer naturligvis besøgende tilgode.

Siena i efteråret

Da Siena er sin egen by med sin egen rytme, og ikke en by designet for turisters skyld, har byen heller ikke nogen udpræget høj- eller lavsæson. Her sker noget – også om efteråret. Oktober er en fin måned et besøge Siena i med dagtemperaturer på over 20 grader. November er lidt køligere, men første del af november er der stadig lunt nok til at man kan gå rundt og nyde Siena.

Læs tidligere indlæg om hestevæddeløbet Palio her på kulturbloggen