Oplevelser og overnatninger på Madeira

Portugals smukkeste ø er velsignet med dramatiske landskaber og har fået øgenavnet “Atlantens Perle”. Madeira er blevet beskrevet som “en flydende have”, et navn der henviser til mange århundreders opdyrkning. Den rige, vulkanske jord, det milde klima og regn i tilpasse mængder har sørget for de store kontraster i landskabet.

Fra dale med små-søer og åer, til bjergsider med vin- og bananplantager. Madeira har det hele, og lidt til! De frodige parker og de berømte levadaer er i sig selv et besøg værd.

Seværdigheder på den rejse til Madeira

På en rejse til Madeira kan du opleve store seværdigheder, herunder øens fantastiske natur. Du kan vandre på de legendariske levada-stier, gå på opdagelse i lava-grotter og et vulkan-center, indånde duftene fra Portugals største rosenhave, nyde udsigten fra verdens næsthøjeste kystklippe, og opleve Madeiras nuværende ”hovedstad” Funchal, hvor du blandt andet kan besøge den fantastiske botaniske have, Jardim Botanico, og den næsten 500 år gamle domkirke Sé.  Du har mulighed for at køre gennem kastanje- og eukalyptusskove, besøge den maleriske fiskerlandsby Camara de Lobos, samt opleve øens første hovedstad Machico.

Gode hoteller når du rejser til Madeira

Hotel Enotel Baia do Sol er et godt firestjernet hotel, beliggende på Madeiras sydkyst, i landsbyen Ponta do Sol. Ponta do Sol er omgivet af bjerge og ligger ud til kysten, og kontrasten mellem de grønne bjerge og Atlanterhavskysten, gør opholdet på hotellet til en smuk oplevelse. Hotellet ligger 25 minutter fra hovedbyen Funchal og 45 minutter fra lufthavnen. Alle hotellets værelser har havudsigt, privat badeværelse, hårtørrer, air-condition, sikkerhedsboks, kabel-tv og telefon. Desuden har hotellet bar, restaurant, swimmingpool en dejlig tagterrasse, hvor man kan nyde solnedgangen.

Hotel Estalagem do Mar er et firestjernet hotel, beliggende på nordkysten af Madeira, nær landsbyen Sao Vicente, 40 kilometer fra Funchal og 50 kilometer fra lufthavnen. Alle 91 værelser og 8 junior-suites har havudsigt, twin eller dobbelt-seng, eget badeværelse, tv, hårtørrer og et behageligt interiør med blomstrede gardiner, lyse dekorationer, og mørke træmøbler. Hotellet har en restaurant, en bar, en have, en tennisbane, et fitnesscenter og en indendørs- og udendørs swimmingpool. Desuden er hotellet i besiddelse af jacuzzi, billard, bordtennis og dart, desuden safety box. Hotellets reception er åben alle døgnets timer.

Hotel Four Views Baia på Madeira er et splinternyt, fremragende hotel i Funchal med en fantastisk udsigt ud over Funchal bugt og bjergene omkring. Hotellet har 231 værelser og 30 lejligheder, som er fordelt på ni etager. Hotellets komfort og dets enestående beliggenhed gør et ophold på dette hotel til en oplevelse!Hotellet har restaurant med meditarreansk køkken, bar, have, terrasse, tennisbane, sauna, fitness-center og spa- og welnesscenter. Desuden råder hotellet over massage, jacuzzi, indendørs- og udendørs swimmingpool, tyrkisk bad, billard og gratis internetforbindelse via modem i forretningsområdet. Fra hotellet til Funchal centrum er der ca. 5-7 minutters gang.

Rejsetips til Madeira

Let vandring omkring Ponta do Sol
Tag på vandring i den smukke natur omkring Ponta do Sol. Ved frokosttid kan du ende i selve Ponta do Sol, som er en ganske lille landsby, der kan prale med at have en meget smuk beliggenhed, da den ligger godt beskyttet af de omkringliggende bjerge, men med åbning til det store Atlanterhav.

Da Madeira er en klippeø, afspejles dette også på de fleste af øens strande, som er stenstrande – dette betyder ikke, at du ikke kan bade; det anbefales dog at have et par badesandaler med i bagagen hjemmefra.

 Prazeres, Porto Moniz, São Vicente m.m.
Tag turen langs sydkysten via Madalena do Mar til Calheta, hvor du kan besøge den gamle sukkerrørsfabrik. Stop nede ved fyrtårnet i Ponta do Pargo, øens vestligste by, hvorfra udsigten kan nydes. Hertil er motor-trafikvejene endnu ikke nået, så det går ad den gamle, snoede landevej til Porto Moniz, hvor du er kommet til det nordvestligste punkt – en smuk køretur hvor naturen kan nydes på tæt hold.

Spis frokost i Porto Moniz og få dig et bad i de naturlige havbassiner, som byen er kendt for – eller tag en slentretur i byen. Efter besøget i Porto Moniz kan du køre op til dalen Chão da Ribeira, som ligger på et plateau oven for byen Seixal. Dalen er kendt for sine små, charmerende stenhuse, som i virkeligheden er gamle ”kohuse” eller stalde, der er blevet forvandlet til sommerhuse (i dag ligner de allermest små dukkehuse), hvor mederianerne ynder at tage til i weekenden med familien.

São Vicente, lava-grotter og afslappet vandring
São Vicente er nordkystens ”hovedstad”. Her ligger lavagrotterne og det vulkanske center, som illustrerer Madeiras skabelse – absolut et besøg værd da man får en forklaring på, hvorfor Madeiras landskab netop er så særpræget og frodigt. Hvis du har mulighed for det, så prøv at opleve det bjergrige landskab til fods – i området ligger der flere vandrestier og der er mulighed for levadavandring.

Fra Ponta Delgada, Santana, Funchal
Denne dag kan du lade den østlige del stå for tur. Sæt kurs mod et spændende besøg og i Arco São Jorge, hvor den største rosenhave i Portugal ligger. Her findes ca. 17.000 forskellige eksemplarer af roser – du vil blive mødt af en eksplosion af farver og dufte! Lad næste stop være i Santana, hvor du kan besøge den Tematiske Park, som er et slags frilandsmuseum. Her kan du også nyde dagens frokost.

Fra nord til syd kan du komme til Machico, Madeiras første ”hovedstad”, og nu øens næststørste by, og videre til den nuværende hovedstad og største by, nemlig Funchal.

Funchals gamle by og markedsbesøg
Stift bekendtskab med Madeiras ”hovedstad”, Funchal og omegn. Besøg bl.a. domkirken ”Sé”, der står næsten uberørt siden kolonitiden, det farverige bymarked ”Mercado dos Lavradores”, og den frodige botaniske have, der blandt andet bevokses af lokale dragetræer. Tag på tur rundt i den gamle bydel, med dens pragtfulde arkitektur og dens mange smalle gader, og tag ned og nyd Funchals smukke lystbådehavn. Sørg også for at besøge museet ”Quinta das Cruzes” samt broderifabrikken. Hvis du har mulighed for det bør du også få smagt på øens Madeira-vin.

Nyd udsigten ved Nonnernes Dal
Kør via eukalyptus- og kastanjeskove til Eira do Serrado (1094 m.o.h.) med fantastisk udsigt til den lille landsby Curral das Freiras, som ligger i Nonnernes Dal.  Landsbyen er omgivet af høje bjergtinder på alle sider, og nogle forskere mener, at dette er øens oprindelige vulkankrater. Lad turen gå videre til Câmara de Lobos, en pittoresk lille fiskerlandsby og derefter til verdens næsthøjeste kystklippe, Cabo Girão (580 m.o.h.), hvorfra der er en udsigt over hele Camara de Lobos og Funchal-området, som ikke kan beskrives – det bør opleves!