Óbidos, byen der tilhørte Portugals dronninger

Óbidos ligger i regionen Estremadura i det centrale Portugal, og kun en times kørsel nor for Lissabon. Rejser du på kulturrejse til Portugal så er Obidos en af de seværdigheder man bare “skal besøge”.

Den lillebitte hvidkalkede landsby Óbidos, der er omgivet af en maurisk mur, blev anset for så smuk, at den blev en dronnings medgift. I 1282 forærede kong Dinis dronning Isabel dette len i bryllupsgave, og det samme gjorde hver eneste portugisisk monark de følgende 600 år, hvilket udødeliggjorde dens navn, Casa das Rainhas, Dronningernes Hus. Óbidos er et sandt museum af en by, et nationalt mindesmærke så malerisk, at det kan overbevise enhver besøgende – og der er mange – om, at han og hun er mesterlig til at fotografere. Byen kan fremvise fæstningsværker, der blev bygget af maurerne i form af krenelerede mure på næsten 1 km’s samlet længde, og en slentretur på murkronens brede gangsti byder på storslåede udsigter over Óbidos og landskabet udenfor.

Pousada do Castelo i Obidos

Det imponerende slot fra 1400-tallet blev opført som fæstning og omdannet til kongeligt palads i 1500-årene. I dag er den ene fløj blevet indrettet som Pousada med ni værelser, og man kan her blive ridder for en stund i et af Portugals mest stemningsfulde hoteller. Den fornemme hall er fyldt med rustninger, og man kan levende forestille sig fortidens besøgende dronninger med deres kongelige følge. Restauranten serverer måltider for mere plebejiske ganer, men man kan næsten leve alene af udsigterne, og som det bedste af det hele har overnattende gæster byen helt for sig selv, før turistbusserne ankommer, og efter de er kørt. Du kan læse meget mere om at bo på Pousada i Portugal eller på andre udvalgte hoteller i indlæg her på bloggen om kulturrejser.