Nerja – Europas balkon

Der eksisterer stadig et sted på Costa del Sol, som ligger mellem små uberørte bugte omgivet af et imponerende landskab. På den østlige side af provinsen, kun 50 km fra Malaga, og ca. 1½ times kørsel fra Granada, finder du Nerja; et oplagt udgangspunkt for en rejse til Andalusien med fokus på smuk natur og rig andalusisk kultur.

Med dets milde klima, som hersker året rundt, kan man nyde det afslappede liv, der leves i en landsby, som har bevaret sit særpræg fra ”gamle dage”. Der er 13 km strand, inkl. den internationalt berømte Burriana-strand, som endnu engang har fået tildelt ”Det blå flag”, samt små bugte rundt om de imponerende klipper ved Maro. Disse smukke landskaber har givet inspiration til et utal af kunstnere, som har bosat sig her. Naturelskere kan nyde det vidunderlige landskab i området, og man kan campere på campingpladserne rundt omkring. For dem, som søger alternative aktiviteter i ferien, er der mulighed for at fiske, dykke, stå på vandski, ro i kano, cykle på vandcykler, vandre, ride, køre på safari i jeeps og meget mere. Og der er altid en super service af eksperter på området.

Europas balkon

Det historiske center, som begynder ved Balcón de Europa, blev grundlagt omkring 1487. Tidligere var den benyttet som en borg – nu er det et udsigtspunkt med udsigt ud over havet. På siderne af Balcón finder man El Salvador kirken fra det 17. århundrede, konstrueret i barok-maurisk stil. Du bør også besøge ”Century Nuestra Senora de las Angustias Hermitage” fra det 16. århundrede med malerier malet af mesteren Alonso Cano.

Et utal af kulturelle begivenheder

I den gamle bydel tilbyder de typiske små butikker håndværksarbejder lavet af de lokale indbyggere, samt den søde vin og olivenolie, samt honning og tropiske frugter. Ved stranden og i fiskerestauranterne kan man nyde ”pescado frito” (grillet fisk), medens de mange internationale restauranter i byen tilbyder et stort udvalg af menuer, som passer til enhver smag.

Nerja har bevaret de traditionelle festivaler: Semana Santa (Påsken), San Isidro pilgrimage (pilgrimsfærd) og festivalerne San Juan og Dia del Carmen, som også bliver afholdt på deres egen helt specielle måde. Der er et utal af kulturelle begivenheder året rundt. En, der er værd at bemærke sig, er ”Nerja Caves Festival”, som finder sted blandt stalactiter (nedhængende drybstensaflægninger) og stalagmiter (stående drybstensaflejringer), som er blevet dannet gennem millioner af år. Nerja-grotten er for øjeblikket det 3. mest besøgte monument i hele Spanien.