Monemvasia en middelalder by i grækenland

Monemvasia ligger i området Peloponnes i Grækenland og regnes for at være en af de mest charmerende middelalderbyer i landet.

Monemvasias tilnavn, det græske Mont-Saint-Michel, siger lidt om charmen ved denne lille middelalderby, der klynger sig til siden af den øagtige klippeformation, der rager ud fra den peloponnesiske sydkyst. Ligesom Gibraltar kontrollerede Monemvasia førhen søruterne mellem middelalderens Vesteuropa og Levanten. Husene og de tydeligt byzantinske kirker i denne murkransede by er stadig beboede og forbundet med byen Gerira ovre på fastlandet via en lang, smal dæmningsvej. Velhavende grækere har restaureret de førhen forfaldne ruiner til ferieboliger, men uden for sæsonen ligger Monemvasia næsten øde hen, og netværket af smalle sidegader – undertiden lige netop med plads nok til, at to personer kan passere hinanden – har man helt for sig selv.

Hotel Malvasia

Tre århundredgamle bygninger er blevet omdannet til Hotel Malvasia, “klippeøens” mest stemningsfulde hotel, som er under statskontrolleret restaurering. Værelserne er individuelt udsmykkede med antikviteter; nogle har åbne kaminer, og nogle har havudsigt.
Monemvasia ligger små 100 kilometer sydøst for Spata. Du kan læse mere om udvalgte hoteller i Monevasia og på andre rejsemål i grækenland her på bloggen.

Tag den naturskønne ankomst hertil med flyvebåd eller færge fra Athen, der er afgange året rundt. Du kan læse mere om kulturrejser til Grækenland i de mange indlæg her på bloggen, vil du vide mere om Monemvasia så finder du information på www.monemvasia.com. Den bedste rejsetid er i perioden fra April til juni og igen i efteråret fra september til oktober.