Marvao og Pousada de Santa Maria

Et middelalderslot og et hyggeligt hotel i højderne, besøg byen Marvao og bo på hotel Pousada de Santa Maria på din næste kulturrejse til Alentejo i Portugal

Marvao

Ni hundrede meter under bjergtopbyen Marvao ligger Alentejo, Portugals kerneområde, udbredt. Marvao, der putter sig indenfor forsvarsværker fra 1200-tallet, er en af landets mest charmerende borgbyer med en befolkningp å blot 300. Den er så lille, at man hurtigt lærer dens stærke middelalderpræg og særegne lilleby-atmosfære at kende. Marvao ligger i den nordlige del af Portugal et par timers kørsel nordøst for Lissabon.

Pousada de Santa Maria

Tag ind på det hyggelige hotel Pousada de Santa Maria. Det foregiver ikke at have samme overvældende fornemhed og imponerende facade som andre pousadas i Portugal, og lige netop det er en stor del af hotellets charme. Pousada de Santa Maria er opstået ved sammenbygning af nabo-landsbyhuse fra 1700-tallet med røde flisegulve, frilagte loftsbjælker og åbne kaminer, udsmykket med azulejo-kakler.
Flotte udsigter fra restauranten over de fjerne bjerge og til Spanien næsten 7 km væk forklarer, hvorfor Marvao var så livsvigtig en brik i det militære skakspil, der gennem århundrederne udspilledes mellem Spanien og Portugal. Dette fortryllende slotshotel er et godt sted at være alene med sine tanker og “betragte ørnene dernede”, som en portugisisk digter har udtrykt det. Pousada de Santa Maria finder du på adressen Rua 24 de Janeiro 7 i Marvao.

Hoteller i Portugal

Jeg elsker Portugal og har på utallige rejser til landet besøgt og boet på mere end 200 forskellige hoteller. Læs beskrivelse af udvalgte hoteller i Alentejo og i andre regioner i landet, se foto i billedgalleriet og priser i hotel oversigten. Vil du bo på Pousadas på din kulturrejse til Portugal, så læs om udvalgte Pousadas her på bloggen.