Marche – Italiens upolerede juvel

Regionen Marche ligger på østkysten i det centrale Italien og har længe levet i skyggen af mere populære rejsemål som Rom, Toscana og Venedig. Men det er begyndt at ændre sig. Flere og flere rejsende får øjnene op for Marcha, der har potentiale til at blive et vigtigt rejsemål, også for kulturrejser.

Marches største attraktion er måske nok klippekysten til Adriaterhavet, der byder på storslåede udsigter og små, hyggelige strande, der ikke er overrendte, som man risikerer i andre mere populære regioner. Vil man have disse oplevelser for sig selv, er det dog nu man skal slå til, inden nyheden om de smukke strækninger breder sig vidt omkring. Kysten er dog lang, og selv med mange flere besøgende er der stadig god plads.

Marche og renæssancen

Marches anden store attraktion er de mange renæssance-landsbyer med slotte, paladser og kunstskatte af stor vigtighed. I Marches renæssance-byer finder du også mange historiske teatre.

I Marche finder du også vinproduktion af høj kvalitet, og mange steder er det muligt at besøge vingårde og få et indblik i processerne omkring vinens fremstilling – og naturligvis selv smage på de gode varer.

Marche har flere imponerende paladser

I det hele taget er råvarerne i Marche uovertrufne og det er ikke engang 50 år siden, at landbruget var den vigtigste sektor i regionen. Her ligger stadig masser af små hyggelige gårde med frugt og grønt i usædvanlig høj kvalitet. Af kød spiser man ud over det meget velkendte også en del kanin.

Maden i Marche afspejler i kvalitet de gode råvarer kokkene har til rådighed i området. Det er en stor fornøjelse at nyde det lokale landkøkken. Her er det muligt at få en smagsprøve på ægte italiensk mad, menuen er endnu ikke forsøgt tilpasset en idé om, hvad man mener, turister foretrækker. Selvfølgelig giver den lange kyststrækning masser af godt fra havet, og også det udgør en central del af gastronomien i Marche.

Venlige mennesker

Lokalbefolkningen i Marche er meget imødekommende og venlig overfor gæster. Området er slet ikke overrendt af turister, og borgerne i Marche gør sig umage med at give besøgende turister en god oplevelse. De lokale virker oprigtigt engagerede – og de vil gerne vise deres hjemegn frem.

Marche satser også officielt mere på turisme end nogensinde, men myndighederne er meget bevidste om ikke for hurtigt at få alt for mange turister til området. Lige så langsomt bygger området bånd til gæster langvejs fra, så Marche stadig kan tilbyde en af de bedste oplevelser en kulturrejsende kan få.