Mad på Algarve

Mad i Algarve er fantastisk, hvis man holder af fisk og skaldyr, og udgør et centralt element i enhver kulturrejse til Algarve. Fra Atlanterhavet hentes der lækre muslinger, som får et hastigt opkog med vin, hvidløg og olivenolie. Dertil et godt landbrød og et glas kølig frisk hvidvin. Så føles livet retfærdigt igen. Især når man samtidig kan sidde og betragte havets brændinger i solnedgangen.

Et tip om den perfekte mad på Algarve

Vi er blevet tippet om en fiske- og skaldyrsrestaurant i Alvor. Vejbeskrivelsen viser sig at lade en hel del tilbage at ønske, hvorfor vi når at se stort set hele byen, før vi til sidste kan parkere ved havnepromenaden. Ved en lille plads ligger en håndfuld små fiskerestauranter, barer og tavernaer, og vi slår os ned på fortovsrestauranten ”Fishermen’s Restaurant”.

Her får vi dejlige berbigoes (hjertemuslinger), og gambas (store rejer), som bliver serveret direkte fra den store udendørs grill. Måltidet fortsætter med en grillet corcina (sandart) med en god salat og masser af olivenolie og citronsaft. En kølig og frisk Alvarinhovin er den perfekte ledsager til dette måltid.

Maden på Algarve afrundes med særpræget drik

Til afrunding vil vi gerne smage nogle af regionens stærkere drikke. Vinkyperen (som ser ud til at være ca. 12 år gammel) anbefaler Medronho.

Det lykkes ikke nogen af restaurantens personale at forklare os, hvad Medronho egentlig er for noget, og smagen indbyder heller ikke til gættelege. Drikken er stærk og faktisk direkte ubehagelig. Senere har vi fået at vide, at det er et destillat lavet af frugten fra skovbærtræet. Det er ikke noget, vi kan anbefale, men lokalbefolkningen ser ud til at sætte pris på denne væske.

Mad og drikke er en helt essentiel del af Algarves kultur til stor glæde for både de lokale og alle, der besøger det solrige område.