Mad og drikke i Lazio-regionen

Maden i Lazio-regionen er sammensat af stærke og intense smagsessenser og enkle og originale retter, som kan forsøde enhver kulturrejse til denne smukke del af Italien. 

At udforske maden i Lazio

At udforske maden i Lazio, som i andre regioner i Italien, er en udsøgt fornøjelse for ganen: forretter som gnocchi, Amatrice spaghetti, der forstærkes af smagen af spæk og pecorino fåreost, spaghetti Carbonara, med æg, pecorino og bacon, og rigatoni alla pajata – blot for at nævne nogle stykker.

Og så kommer vi til hovedretter som forårslam med grøntsager, Trastevere kallun, oksehalestuvning (Vaccinara) og saltimbocca alla romana (kalvekoteletter med skinke og salvie), den mest typiske lokale ret i Lazio, som kan nydes på en af de mange restauranter her.

Lazios stolthed

Blandt Lazios stolthed er romerske artiskokker, som kan nydes på utallige festivaler og markeder, porchetta (stegt pattegris), specielt den, der stammer fra de romerske slotte, de sorte oliven fra Gaeta, olivenolie fra Sabina, og kastanjerne fra Ciminibjergene.

Vine i Lazio

I Lazio ledsager mange kvalitetsvine de smagfulde egnsretter; nogle af disse vine er Aprilia, Aleatico di Gradoli, vinene fra de romerske slotte og Albanihøjene og Montefiascone Est!Est!Est!, der har fået sit navn efter en meget gammel historie. Historien går på, at en abbed, under sine rejser, gav en tjener den opgave at markere alle de kroer, som havde de bedste vine ved at skrive ordet ”Est” på muren. Ved kroerne i Montefiascone skrev tjeneren, der var imponeret af vinen, Est, Est, Est (tre gange) for at markere den helt fremragende kvalitet.