Mad og drikke i Calabrien

Calabrien er en italiensk region med stærke og intense følelser; det er områdets gastronomi og ikke mindst den berømte calabriske chilipeber et tydeligt bevis på. Smag på herlighederne på en kulturrejse til den smukke syditalienske region.

Man finder den calabriske ‘hot pepper’ i de fleste egnsretter: lige fra ristet brød med n’duja pølse eller sardiner – som kaldes ”de fattiges kaviar” – til pølser med svinekød, og fra pastasaucer til fiskeretter.

Den stærke smag af chilipeber

Den stærke smag af chilipeber står i modsætning til den søde smag af Tropea-rødløg, der er beskyttet af kvalitetsmærket BGB, som er EU’s mærke til beskyttelse af unikke fødevarer, der har et godt omdømme og er autentisk knyttet til det geografiske område, hvor de fremstilles. Disse løg anvendes til sæsonbetonede retter, men også til helbredende formål.

Der kunne skrives en hel bog om calabriske produkter og typiske egnsretter. Jomfruolivenolie, vine, bergamotlikør, lakrids, citron og krydderurter, honning og marmelader, specielle typer af hjemmelavet pasta (strangugghj, fileja, maccaruni), som stadig æltes efter den gamle metode, er blot nogle af de delikatesser, man kan smage, mens man udforsker denne forunderlige region Calabrien.

Nyd maden og vinen i Calabrien

Maden, vinen og chilien i Calabrien skal nydes, hvis man rejser til Calabrien. Men også det gode klima og den flotte natur er absolut tiltrækkende. Regionen rummer også masser af historie og spændende arkitektur, fra oldtiden og op til i dag.