Landbrug på Madeira

Landbrug på Madeira er grundlæggende baseret på tre platforme. Kvægdrift er en af dem, som selvfølgelig forsyner landet med rigelige gødningsmidler, hvilket er nødvendigt da det intense landbrug dyrkes i den righoldige vulkanske jord.

Et andet område er beplantningerne af terrasserne. Disse utrolige “vaklende” terrasser ser man på de mange stejle bjergsider. Til sidst, det perfekte overrislingssystem, der forsyner de mange levadaer som gør det muligt at dyrke flere frugtbare afgrøder. Selv de mest tørre områder på øen er forsynet med tilstrækkelig vand gennem disse “kanaler” som sikrer rigeligt med afgrøder.

Klimaforholdene på Madeira, i forening med det bjergrige terræn, gør det muligt at dyrke et enormt sortiment af afgrøder. Variationen er afhængig af højderne. Nederst finder man Middelhavets afgrøder (figner, appelsiner, citroner, vindruer, plus kornsorter som majs, hvede, rug og byg).

Europæiske frugttræer trives i de dybe dale. F.eks. kirsebær, æbler og blommer. Lidt højere oppe over havets overflade findes der tropiske arter (bananer, sukkerrør, mango og passionsfrugt). Mange af disse træer og planter kan ses i Madeiras smukke haver og parker.