Kulturrejser til Toulouse

Byen Toulouse ligger i det sydlige Frankrig og er den fjerde største by i landet med omkring 450.000 indbyggere. Toulouse som er hovedbyen i regionen Midi-Pyrénées, ligger ved Garonne floden, midt imellem Middelhavet og Atlanterhavet. På en kulturrejse til Toulouse, der også er kendt som La Ville Rose, den lyserøde by, kan mange af byens seværdigheder opleves i afslappende tempo til fods, men Toulouse er desuden et godt udgangspunkt for udflugter til andre seværdigheder i regionen.

Toulouse har et mildt vejr med varme somre og milde vintre. Byen bliver tit sammenlignet med byer som for eksempel Barcelona fremfor byer ved den franske riviera på grund af det pulserende byliv. Den livlige atmosfære i Toulouse kan selvfølgelig have noget at gøre med, at Toulouse er den andenstørste universitetsby i Frankrig efter Paris. Toulouse har således omkring 100.000 studerende i byen, hvilket naturligvis sætter sit præg på byen, især i nattelivet.

Seværdigheder i Toulouse

Katedralen Cathédrale Saint-Étienne de Toulouse blev bygget ovenpåen bygning af ukendt oprindelsesdato. Den blev rekonstrueret i det 13. århundrede og er et af de smukkeste bygninger i Toulouse og et must på en kulturrejse til Toulouse, hvis man nyder flotte bygninger eller kirker.

Rådhuset, Capitol de Toulouse, er stammer fra det 12.århundrede. Det har otte hvide marmorsøjler og interiøret blev bygget i det 16. århundrede af arkitekt Guillaume Cammas. I dag huser Capitol de Toulouse både et teater og rådhuset.

Musee des Augustins er det bedste museum i Toulouse og rummer en samling af skulpturer og malerier (romansk og gotisk) fra middelalderen til begyndelsen af det 20. århundrede. Selve museumsbygningen stammer fra det 14. og 15. århundrede. Museet er utroligt smukt, og et bestemt et besøg værd for kunstinteresserede.

Prairie des Filtres er et utroligt afslappende sted/park med smuk udsigt og masser af grønne områder, som ligger langs floden langsfloden. Dette er et perfekt sted til at spise en stille frokost og komme lidt væk fra storbyens stress. Kan man lide at fiske er det også lovligt at gøre dette fra de grønne områder.

Shopping i Toulouse

Når det drejer sig om shopping i Toulouse virker det som om, byen har det hele. Besøgende der opholder sig i Toulouse, kan selv bestemme om de vil shoppe i high end butikker, gavebutikker eller mere normale butikker. Der er også mulighed for at jage et godt tilbud i de mange antikvitetsforretninger som ligger omkring det centrale Toulouse, eller på nogle af de mange lokale markeder.
De fleste butikker i Toulouse har åbent alle dage, undtagen søndag. Nogle af de mindre butikker kan godt have lukket om mandagen og i august, hvor det er kutyme for butiksejere at tage ferie.