Kulturrejser til Paris

Byernes by, Paris, i den nordlige del af Frankrig har omkring 2 millioner indbyggere og tæt på 12 millioner, hvis man tæller “Stor-Paris” med. Paris er således et af verdens største storbyområder. Historisk set kan Paris takke sin velstand for den favorable position på Seinen, som har haft stor handelsmæssig værdig siden romertiden. I dag er den franske hovedstad i kraft af sine mange museer, historiske seværdigheder og unikke atmosfære et af verdens mest populære mål for kulturrejser.

Paris har været et af de store byer i Europa lige siden middelalderen. Udviklingen af byens struktur, som den er i dag, fandt sted i den anden halvdel af det 19. århundrede. Byens vækst kom under en 40 årig periode omkring 1850, hvor befolkningen blev fordoblet i størrelse til mere end 2 millioner indbyggere, og det nåede et absolut højdepunkt i 1921, hvor der var omkring 2.9 millioner indbyggere, hvorefter folk begyndte at flytte væk fra byen. Siden da har størstedelen af væksten fundet sted i forstæderne, hvor man kan finde mange af dem som arbejder i Paris. Alt i alt er der over 2 millioner pendlere, som rejser enten fra forstæderne til det centrale Paris eller omvendt hver dag. Paris er opdelt i 20 ulige store arrondissementer, eller distrikter, hver med sin egen borgmester. Hver af disse er igen inddelt i fire sektioner.

Seværdigheder i Paris

Ingen bygning symboliserer Paris bedre end Eiffeltårnet. Eiffeltårnet var oprindeligt tænkt som en midlertidig struktur og blev bygget for World Fair i 1889 af den franske ingeniør Gustave Eiffel.

Da det stod færdigt var det 300 m højt og havde et grundareal på 100 gange 100 meter. Idag bliver Eiffeltårnet hovedsageligt brugt som tv og radiomast og selvfølgelig som en stor turist attraktion, hvor man kan komme op og tage et smukt kig udover byen.

Paris har mange verdensklasse museer, hvor Louvre som verdens største museum nok er det mest kendt. Louvre er som en by i byen. Museet er en stor labyrint af gallerier, gange, trapper og rulletrapper. Museet er berømt for dets mange kunstneriske sjældenheder, og hvis noget sted viser den centrale betydning af kultur i franskmændenes liv, er det her. Museet har over 35.000 kunstværker og kulturgenstande, som er opdelt i otte afdelinger og huse i tre fløje, Denon, Sully og Richelieu.

Lysets by

Paris som ofte bliver kaldt for Lysets by, er sprængfyldt med kultur, fra filmfestivaler til noget af det bedste musik i verden. Om sommeren bliver musikken flyttet udenfor i de mange utroligt smukke parker, som bliver omdannet til koncertsteder. Hvis man mere er til sport, kan man altid tage til Paris når der er finale i Tour de France, som hvert år bliver afholdt i Paris. Paris er en utrolig smuk og romantisk by, hvor mad og kultur er i topklase. Har man lyst til en kulturrejse i særklasse, er Paris et af de bedste steder i verden at tage hen. Hvad enten det skal være en romantisk ferie med kæresten eller bare en tur med vennerne har Paris noget for enhver smag, og man tager aldrig skuffet hjem.