Informationer om Khao Lak i Thailand

Skal du på kulturrejse til Khao Lak i Thailand kan du her finde en kort beskrivelse med informationer om rejsemålet i Thailand.

Vil du besøge en smuk landsby beliggende mellem en skøn sandstrand og flotte bjerge dækket af grøn jungle, så er Khao Lak stedet for dig. Khao Lak byder på 20 km uspolerede sandstrande cirka 70 km nord for Phuket. Khao Lak nationalpark er 150 km2 stor og besøges i højere og højere grad af europæiske turister. Stedets varierede natur og afslappede atmosfære minder om Phuket for 20 år siden. Ved Nangthong stranden er der kik til flere klippeøer, ved Cape Pakarang er der smukke koralrev, og ved Pak Weeb er stranden jomfruelig hvid. Hele Khao Lak er præget af et roligt tempo. Her er ingen larmende barer, og jetski er forbudt. Lokale fiskere fanger fisk på samme måde, som deres fædre og bedstefædre har gjort før dem.

Uanset om du foretrækker at dykke eller at snorkle, finder du fantastiske steder med kik til de flotteste koraller. Du kan også tage på en udflugt til Similan øerne, der er verdenskendte for det smukke miljø under vandet. Khao Sok, der ligger kun en times kørsel fra Khao Lak, er en af verdens flotteste nationalparker. Her kan du tage ud og ride på elefanter eller sejle på floden. Hvis du vil se vilde elefanter, bjørne eller bøfler, skal du tage på en udflugt med en lokal guide.

Har du mod på selv at køre, kan du sagtens leje en scooter eller en motorcykel og udforske Khao Lak på egen hånd. Alle Khao Laks strande er offentlige, så du kan bare slå dig ned, hvis du finder et særlig hyggeligt sted. Der er mange vandfald og junglestier i bjergene, og i Old Takuapa ligger der en gammel mineby, hvor du kan se, hvordan de gravede tin.

Khao Lak henvender sig særligt til de turister, der ikke gider Phukets vibrerende gadeliv. Khao Lak er roligere og mere elegant. Strandene er ikke overrendte. Børnefamilierne kan sagtens gå ud om aftenen, og der er ingen bygninger højere end palmerne på stranden.

De lokale er hovedsageligt beskæftiget i turistindustrien, men der er også produktion af naturgummi og palmeolie samt landbrug. Efter tsunamien i 2004 har Khao Lak kæmpet for at genoprette lokaløkonomien og genopbygge området. Det meste af området blev totalt ødelagt af vandmasserne, men forskellige genopbygningsprogrammer blev iværksat. Indsatsen har båret frugt, for Khao Lak er Thailands hurtigst voksende turistdestination. Det kan man godt forstå, når man ser på de vidunderlige sandstrande og den frodige jungle, der tilbyder både afslapning og aktiviteter for enhver smag.

Læs mere om kulturrejser til Khao Lak i Thailand her på bloggen.