Hotel Carlton i Cannes

Hotel Carlton i Cannes, Provence-Alpes-Côte d’Azur i Frankrig Indbegrebet af belle époque-luksus

Det er umuligt at besøge Rivieraen i Provence på en kulturrejse og ikke lade sig indfange af Cannes’ charme, og har man ikke været på det fornemme gamle Hotel Carlton, er man gået glip af hele ånden i denne ferieby. Det elegante Carlton med sine hvide tårne er bedst kendt som den moderne kommandostation for den prestigefylde Cannes Filmfestival og dominerer Promenade de la Croisette – den palads- og palmekransede strandboulevard, der er centrum for bylivet.

Carltons strandbred er Cannes’ bedste, og solbrune kroppe har ligget henslængt her, siden Coco Chanel gjorde solbadning fashionabel. Carltons foyer, bar og strand er de ultrasofistikerede magneter for den mondæne verden. Man vil her sagtens kunne fange et glimt af et ansigt fra Paris Match, en filmmogul, en industrimagnat eller en yppig starlet. Medminder man er i familie med Jack, Sharon, Mel eller Bruce, må man slå sig til tåls med at kigge indenfor ved terrassens bar eller til te, før eller efter filmfestivalens virvar.

Selv i årets øvrige måneder er dette hotel det mest farverige i Cannes og den bedste mulighed, hvis man ønsker at mænge sig med Rivieraens unge, smukke og rige.
Info: Cannes: 26 km sydvest for Nice, 161 km øst for Marseilles, 904 km syd for Paris. Hotel Carlton Inter-Continental ligger på adressen 58, Boulevard de la Croisette, men du kan ikke undgå at få øje på hotellet. Skal du på kulturrejse til Provence og vil besøge Cannes så undgå perioden hvor Cannes Filmfestivalen finder sted, det er 12 dage fra midten til slutningen af maj.

Læs mere om kulturrejser til Provence i Frankrig her på bloggen, du finder bla. beskrivelser af udvalgte hoteller.