Historiske Dromoland Castle i Irland

Dromoland Castle, det storslåede fødehjem for en af de få indfødte gæliske familier af kongeligt blod, blev bygget i 1543 af O’Brien-familien, baroner af Inchiquin, direkte efterkommere af High King Brian Boru, den tapre leder ved en sejr over danskerne i 1014. I dag bor den 18. baron af Inchiquin stadig på slottet (men med dets 150 ha skal man hverken forvente at se ham til morgenmaden eller eftermiddagsteen). Udefra er dette mægtige slotskompleks imponerende, men det indre er overraskende intimt – en scrapbog over Irlands historie, hvor O’Brien-slægtens store fortjenester stadig fornemmes. Dromolands fornemme elegance er mest synlig i den højloftede spisesals fascinerende indretning. Husets specialiteter, som f.eks. vildt med figenchutney, giver den lokale madkultur et særligt raffinement. Man havde formentlig lyst til aldrig at forlade stedet, hvis det ikke lige var for de tillokkende muligheder i omegnen, som for eksempel den berømte golfbane Ballybunion 115 km væk og Lalhinch, “Irlands St. Andrew’s”, blot 55 kilomet væk. Dromolands egen 18-hullers golfbane er et udmærket, mere nærliggende alternativ, og en luksus-spa, ridning og jagt vil tilfredsstille gæster, der ikke spiller golf.

Dagsture

Én dagtur, man bør unde sig, er den halve times kørsel til de nærliggende Cliffs of Moher, en af Irlands smukkeste naturseværdigheder. Disse mørke vægge af mosgroet kalksten, der majestætisk hæver sig 200 – 375 m op af Atlanterhavet, strækker sig over 8 kilometer mellem Hag’s Head og O’Brien’s Tower.

Dromoland Castle ligger i Newmarket-on-Fergus, i Clare, Irland og kun ca. 15 minutter i bil fra Shannon. Du kan læse mere om udvalgte hoteller i Irland her på bloggen om kulturrejser.